ANKARA - SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’Benim kara kutum’’ dediği ve milletvekili adayı olmasına izin vermediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Almanya’nın ünlü futbol takımı Borussia Mönchengladbach’ın fanatik bir taraftarı olduğu bildirildi.

Almanya’da Türkiye adına casusluktan yargılanan üç kişi ilgili davayı haberleştiren FOCUS Dergisi, MİT’in Almanya’daki casusluk örgütlenmesini anlattı ve bununla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman yargı sistemini etki altına almaya çalıştığını yazdı.



GÖLGE SAVAŞÇI

Haberde MİT Müsteşarı Fidan için  “Erdoğan’ın gölge savaşçısı’’ tanımı yapıldı ve Fidan’ın iki yıl önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ile Süleyman Şah Türbesi hakkında yaptığı telefon konuşmasının, ABD’nin Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlenip kaydedildiği ileri sürüldü.

BÜYÜK REİS

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan için de “Büyük reis” ifadesi kullanıldı. MİT Müsteşarı Fidan’ın Almanya’da bir casusluk ağı kurduğu ve casusların, diplomatik temsilciliklerin yanı sıra seyahat şirketleri, gazeteler, bankalar, camiler ve otellerde görev yaptığı da ileri sürüldü.

MİT’e yardım eden Almanya’daki Türklerin, askerlik sürelerinin kısaltıldığı ve Almanya’ya dönünce casus olarak kullanıldıkları da öne sürüldü. Fidan’ın NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargâhı’nda irtibat subayıyken Almanya’nın Mönchengladbach- Rheindahlen bölgesinde kaldığı, o zamandan beri de Borussia Mönchengladbach futbol takımının fanatik taraftarı olduğu aktarıldı.