Fethullah Gülen'in, "Oh ne güzel kar yağdı, top oynayalım, yuvarlanalım karda, kızak kayalım. Görünce böyle elimde olmayarak bunlar insan mı acaba hayvan mı diye..." sözlerinin hedefi savcı Zekeriya Öz müydü?

Fethullah Gülen’in, “Dertsiz ıstırapsız insanları görünce, değişik bir mahluk görmüş gibi rahatsızlık duyuyorum. Oh ne güzel kar yağdı, top oynayalım, yuvarlanalım karda, kızak kayalım. Görünce böyle elimde olmayarak bunlar insan mı acaba hayvan mı diye...” sözleri geçtiğimiz günlerde açığa alındıktan sonra kartopu oynayan savcı Zekeriya Öz’ü hedef alıp almadığı sorusunu akla getirdi.

Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen son sohbetinde, "Dertsiz ıstırapsız insanları görünce, değişik bir mahluk görmüş gibi rahatsızlık duyuyorum" dedi ve 'bunca olay yaşanırken hâlâ eğlenebilenleri, kartopu oynayanları' sert bir dille eleştirdi.

" Türkiye 'de umuma bakınca böyle bir durum gördüğünü" söyleyen Gülen, "Oh ne güzel kar yağdı, top oynayalım, yuvarlanalım karda, kızak kayalım... Görünce böyle elimde olmayarak bunlar insan mı acaba hayvan mı diye..." ifadelerini kullandı.

ÖZ, KARTOPU OYNAMIŞTI

Gülen'in sözleri görevden alındıktan sonra kar topu oynayan sacı Zekeriya Öz'ü akıllara getirdi. HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilen Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 30 Aralık'ta adliye çıkışında kararı değerlendirmiş, ardından da bir süre kartopu oynamıştı.