Suriye'den açılan ateş sonucu Astsubay Yalçın Nane'nin şehit olması üzerine Suriye'deki IŞİD unsurlarına hava saldırısı düzenlendi. Diyarbakır 8’inci Ana Üs Komutanlığı’ndan saat 03.12’de havalanan 3 F- 16 savaş uçağı, saat 03.40’dan saat 03.53’e kadar, istihbarat çalışmaları ve İHA’lar tarafından önceden belirlenen IŞİD hedeflerini güdümlü bombalarla vurdu. Operasyona katılan uçaklar saat 04.24’te üslerine döndü.

Kilis’in merkeze bağlı Seve Köyü karşısında bulunan Bab Bölgesi’ndeki bombardımanda IŞİD’in iki karargahı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35’inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı. Öte yandan Şehit Yalçın operasyonunda öldürülen IŞİD militanı sayısının 100'den fazla olacağı da iddia ediliyor.

Türk jetleri IŞİD'i vurdu

Türk jetleri IŞİD'i vurdu


CERABLUS’A TANK VE OBÜS

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün gece IŞİD’e karşı operasyonunda, Gaziantep’in Karkamış İlçesi karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus’taki hedefler de saat 23.30’dan itibaren tank ve obüslerle ateş altına alındı. Cerablus’a yönelik bu operasyonda da bir çok IŞİD hedefi vuruldu.

Ankara'dan operasyon açıklaması

Ankara'dan operasyon açıklaması