Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetten 11 isme Bakanlık teklif etti ve 24 saat içinde kararlarını bildirmeleri istendi. Bakanlık teklif edilen isimler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık görevi sırasındaki bir konuşmasında ‘’İki ayyaş’’ dediği, İsmet İnönü’nün torunu CHP milletvekili Gülsün Bilgehan da bulunuyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in akrabası İlhan Kesici,  CHP Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, Alpaslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, CHP eski lideri Deniz Baykal, MHP’de muhalif isimlerden Meral Akşener’e de bakanlık önerisi götürüldü.

24 SAAT SÜRE

Davutoğlu CHP, MHP ve HDP’li 11 milletvekiline birer mektup göndererek bakanlık teklifinde bulundu ve kararlarını 27 Ağustos 2015 günü saat 18.00’e kadar bildirmelerini istedi. Bu isimler teklifi kabul etmezse, yerlerine bağımsızlardan atama yapılacak. TBMM’de tek bağımsız milletvekili İhsan Özkes olduğu için bağımsız tercihleri büyük oranda bürokratlardan olacak. Davutoğlu’nun Bakanlık teklif ettiği 11 muhalefet milletvekili şöyle:

CHP:
1-ERDOĞAN TOPRAK
2-GÜLSÜN TOKER
3-İLHAN KESİCİ
4-DENİZ BAYKAL
5-TEKİN BİNGÖL

MHP
1-AHMET TANRIKULU
2-TUĞRUL TÜRKEŞ
3-MERAL AKŞENER

HDP
1-MÜSLÜM DOĞAN
2-LEVENT TÜZEL
3-ALİ HAYDAR KONCA

İŞTE O MEKTUP




Demirtaş'tan seçim hükümeti mesajı

Demirtaş'tan seçim hükümeti mesajı