Koç düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

İlk kez 13 yıldır gittikçe baskıcı bir yönetim anlayışına dönüşen iktidar bugün itibarıyla sandıkta millet tarafından düşürülmüştür. Bu milletimizin büyük sağduyusunu göstermektedir. Ülke baskıcı, zorba bir rejim tehlikesinden şu an itibariyle kurtulmuş bulunmaktadır. Tek kişinin Türkiye üzerindeki rejim ipoteği kaldırılmıştır, sivil darbe girişimi millet tarafından önlenmiştir. Bu büyük bir demokrasi zaferidir ve milletin zaferidir.


Bu seçimlerin asıl galibi demokrasidir ve Türkiye’dir. Bu seçimin asıl kaybedeni Erdoğan’dır. Özetle Türkiye kazanmıştır, Erdoğan kaybetmiştir. Yalın gerçek, siyasi gerçek, AKP şu an itibariyle iktidardan millet tarafından düşürülmüştür. Erdoğan kaybetmiştir, bunun bir gerekçesi var. Anayasa’yı yasaları ayaklar altına alarak iktidar partisinin eşbaşkanıymış gibi eşitsiz adil olmayan bir seçim kampanyasını milletin vergileriyle milletin gözüne baka boka son dakikaya kadar sürdürmüştür. Cumhurbaşkanlığı makamı, siyaseten meşruiyeti tartışılan bir makam haline gelmiştir. Eş başkan olarak bu seçimlerde iktidar partisinin kampanyasında görev alan Erdoğan şu anda siyaseten meşruiyeti sorgulanan bir noktadadır.



Kılıçdaroğlu'ndan ilk değerlendirme

Kılıçdaroğlu'ndan ilk değerlendirme





Demirtaş'tan ilk açıklama

Demirtaş'tan ilk açıklama


Bu seçim sonuçları oy yüzdeleri üzerinden değerlendirildiğinde fiili ve hukuki durum:

1- AKP iktidarı sona ermiştir

2- Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır.

3-Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir.

4- CHP, şu andan itibaren demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır.

Kılıçdaroğlu’nun yüzde 26 ve altında oy alırsam istifa ederim yönündeki açıklaması hatırlatılan Koç, “Asıl istifa etmesi gerekenler kendilerini balkon konuşmasına hazırlayıp pencereden bile konuşamayanlardır..Erdoğan kendi meşruiyetini tartışmaya açmıştır. Kendi konumunu kendi tartışmaya açmıştır” dedi.