MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu "21 Mart’taki büyük kurultayımız, 7 Haziran seçimleri için adeta bir havai fişek. Bu havai fişeğin ses vermesi için de omuz omuza çalışmak zorundayız” dedi.

MHP Ankara’nın 2. Bölge istişare toplantısı yapıldı. Toplantına konuşan Zuhal Topçu, partiyi iktidara taşıyacak seçim stratejisinin hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin gündeminde ittifak yok. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi herkese de kapımız açık. 21 Mart'taki büyük kurultayımız, 7 Haziran seçimleri için adeta bir havai fişek. Bu havai fişeğin ses vermesi için de omuz omuza çalışmak zorundayız" dedi.

21 Mart’ta Ankara Arena Spor salonunda gerçekleştirilecek büyük kurultayda dosta düşmana MHP’nin dirilişini ve iktidar olacağının işaretini vereceklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da, 3 Mayıs’ta Arena’da bir büyük toplantı daha gerçekleştireceklerini, bundan önce de seçim beyannamesini bir başka büyük bir etkinlikle açıklayacaklarını bildirdi. Karakaya, Türk milliyetçilerinin tek ortak noktasının MHP’yi iktidara taşımak olduğunu söyledi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ise , 7 Haziran’da Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim yaşanacağını, bunun için de derdi Türk vatanı olan herkesin MHP’ye gelmesi çağrısında bulundu. Çetinkaya “Bu seçim çok önemli. Karşımızda sadece bir iktidar partisi yok, bloke bir güç var. Bu gücün ellerinden gitmemesi için her şeye cüret edeceklerini asla unutmayalım” dedi. Siyasetin gönüllülük esasına dayandığına dikkat çekerek özetle şunları söyledi:

“7 Haziran seçimlerine adım adım yaklaşırken süreç giderek daralıyor. Milliyetçi Hareket’in iktidarı için herkese ihtiyacımız var. Milliyetçi Hareket’e zarar vermeyen, davasını satmayan, kenarda kalan, olaylara bizim gibi bakan, derdi vatan bayrak olan herkesi seferberliğe katıp yanımıza almalıyız. Allahın izniyle kutlu seferberliğimize büyük toyumuzun yapılacağı 21 Mart’tan itibaren çıkıyoruz. 7 Haziran’dan sonra birileri çıkıp ya başkanlık sistemi ile kendi keyfince bir ülkede yaşayacak ya da ebed müddet Türk milletinin iktidarı, MHP’nin iktidarı olacak. Bu kutlu yolculukta asla yorgunluk kabul etmiyoruz. Ankara’daki Türk milliyetçileri olarak MHP’nin çatısı altında 7 Haziran’a kadar amansız bir mücadele içinde olacağız. Unutmayalım ki 7 Haziran sonrası için keşke demenin kimseye bir faydası olmayacak. Bu bilinçle MHP’nin iktidarı için ele ele omuz omuza çalışacağız.”

İstişare toplantısının ilk bölümünde daha sonra MHP Ankara İl Başkan Yardımcıları Baha Cankut Sarıtaş, İlkay Uyar Kaba ile Taner Aktaş katılımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundular. Kazan, Keçiören, Yenimahalle, Altındağ ve Ayaş ilçe başkanları da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi sundular.(ANKA)