Kamil ELİBOL / ANKARA

Türkiye’yi alev alev yakan PKK teröründen sonra ülkücülerin ülke çapında düzenlediği “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşüne MHP’nin Ankara milletvekillerinin katılmaması teşkilatta rahatsızlık yarattı.

TEŞKİLAT RAHATSIZ

MHP’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önceki akşam yurt genelinde akşam saat 19.00’de gerçekleştirdiği yürüyüşte “sessiz” bir kriz yaşandı.

İKİ VEKİL KATILDI

“Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşünün Ankara ayağına binlerce ülkücü ve vatandaş katıldı. Ülkücüler saat 18.30’da Beşevler Meydanı’ndan Güven Park’a kadar yürüdü. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’u yürüyüşte; İstanbul milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, İzmir milletvekili Grup Başkanvekili Oktay Vural ile MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya yalnız bırakmadı.

DİVAN ÜYELERİ YOKTU

Ülkü Ocakları’nın tüm teşkilatlardan katılım istediği yürüyüşe ikisi Genel Başkan Yardımcısı olan 4 MHP’li milletvekilinin katılmaması hayal kırıklığına neden oldu. MHP’nin Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Prof. Dr. Zühal Topcu, Prof. Dr. Mustafa Erdem ile Mustafa Mit’in Ankara milletvekili olmasına karşın “Şehide Saygı, Teröre Lanet” mitingine katılmaması teşkilatların tepkisini çekti.

DUYARSIZLIK SUÇLAMASI

Ülkücüler, Ankara’da olmalarına rağmen yürüyüşe katılmayan Başkanlık Divanı üyesi olan Şefkat Çetin ve Zühal Topcu, Mustafa Erdem ile Mustafa Mit’i duyarsız olmakla suçladı.

ONLAR SOKAĞA İNMEDİ

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un yürüyüşe destek vermeyen milletvekilleri konusunda tabandan gelen şikayetleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilettiği iddia edildi.