Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, değişik illerde meydana gelen olaylarda bozkurt işareti yapanların ülkücü olmadığını, “algı operasyonu” yaratmak için PKK ve HDP’lilerin bozkurnt işareti yaptığını öne sürdü. Vural, Osmanlı Ocakları'nı ise "5.kol faaliyeti" yapmakla suçladı.

Olaylarla ilgili olarak Vural SÖZCÜ’ye şunları söyledi: “Bu ortamdan siyasi rant elde etmek isteyenler, PKK’ya yol verenler,  silahlanmalarını, şehirlere ağır silahlar sokmalarına fırsat verenler, şimdi PKK’nın döktüğü kana karşı halkın haklı tepkisini Kürt kökenli vatandaşlara karşı provaokasyon olarak kullanma gayreti içindeler. HDP ve PKK’da da bu ortamdan faydalanmak istiyor. Bozkurt işareti yapan PKK’lılar, HDP’liler olduğunu biliyoruz. Bunların bir kısmını da ismen biliyoruz. Terör örgütüne yönelik tepkiler dile getirilirken, bunu mecrasından çıkarıyorlar.

OSMANLI OCAKLARI 5. KOL FAALİYETİ

Kürt kökenli vatandaşlarımıza karşı HDP ve PKK’lıların yanı sıra bir de Osmanlı Ocakları kullanılıyor. Osmanlı Ocakları, Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdurduğu ve desteklediği bir ocak. Bunların görevi  Beşinci kol faaliyetiyle yükselen milliyetçiliği siyasi adresinden koparmak suretiyle kamuoyunda  farklı bir algı oluşturmak istiyorlar. Tam bir kumpas. Terr örgütüne yönelik tepkileri dile getirirken, bunu mecrasından çıkarmak istiyorlar.

Uzaktan yakından ilgisi olmayanlar bozkurt işareti yapıp, Türk-Kürt kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı biz gerekli uyarılarımızı her fırsatta yapıyoruz. Toplumu tuzağa düşürmemiş bir hareketiz. PKK Kürtlerin temsilcisi değildir.”

MHP'de yürüyüş rahatsızlığı

MHP'de yürüyüş rahatsızlığı