Deniz AYHAN/ SÖZCÜ

Erken seçimlere kısa bir süre kala medyada farklı sesleri susturma girişimleri büyüyor. Türk Telekom’un dijital yayın platformu Tivibu’nun ardından Digitürk de Cemaat’e yakın kanalları yayın listesinden attı. Digitürk; Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve  Irmak TV kanallarını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği ile yayın ağından kaldırdığını söyledi. Digitürk’ün internet sayfasında yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. Söz konusu yazının  içeriği  gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu, Mehtap, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün, Yumurcak ve  Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”


“DEMOKRASİMİZ AÇISINDAN KARA BİR LEKE”

Digitürk’ün, çizgi film kanalı Yumurcak TV’nin de dahil olduğu 7 TV kanalını mahkeme kararı olmadan yayın ağından kaldırması Türkiye’de ve dünyada büyük tepki yarattı. Digitürk aboneleri sansüre isyan ederek, sözleşmeyi iptal yoluna gitti. Skandala siyasiler de kayıtsız kalmadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kararı kınayıp, “Seçime 3 hafta kala, 7 kanala sansür uygulanması demokrasimiz açısından kara bir lekedir. Digitürk bunun bedelini ödeyecek” dedi.


RTÜK DE SANSÜRE KAYITSIZ KALMAYACAK

CHP’li vekiller ise konuyu birer önerge ile TBMM gündemine taşıdı. Digitürk’ün, 7 kanalı yayın dışı bırakması konusu RTÜK gündemine de geldi. RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan, “Bu anormal bir durum. Belli yerden talimat almış gibi bir izlenim var. Digitürk’ten açıklama isteyeceğiz. Bu duruma kayıtsız kalamayız. Seçim öncesi halkın haber alma hakkı elinden alındı. Bu karar acilen düzeltilmeli” açıklaması yaptı.

 RTE TV İFTİHARLA SUNAR!..

ULUSA SESLENİŞ BU KANALDA!.

RTE1

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu akşam saat 21.00’de ulusa seslenecek. Sakın kaçırmayın.

MİTİNGLERİ BU KANALDA

RTE 2

Sayın Erdoğan’ın şehir şehir dolaşıp yapacağı mitingler RTE2 ekranlarında. Azzz sonraaa.

CEVAPLARI BU KANALDA

RTE HABER

Sayın Cumhurbaşkanımız, sevdiği gazetecilerin çarpıcı sorularını cevaplıyor. Kaçırmayın...

FUTBOL HAYATI BU KANALDA

RTE SPOR

Sayın liderimizin gollerle dolu futbol hayatını, gençlere öğütlerini ve maç tekrarlarını izleyin.

BİLİNMEYEN YÖNLERİ BU KANALDA

RTE BELGESEL

Sa­yın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­z’­ın ço­cuk­lu­ğu, imam ha­tip yıl­la­rı ve as­ker­li­ği bel­ge­sel ta­dın­da...

SARAYDAN FASIL BU KANALDA

RTE MÜZİK

Sayın Erdoğan’ın en sevdiği şarkılar ve Mehter marşları kulaklarınızın pasını silecek...