Habip ATAM/İstanbul

İstanbul Gazi Mahallesi'nde yaşanan olaylarda, göğsüne isabet eden 3 kurşunla şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Programda konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok "Çok arzu ederdim dün akşam Muhammet'in yerine şehit olmayı."dedi.

Sultangazi, Gazi Mahallesi’nde pazar günü yaşanan olaylarda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Muhammet Fatih Sivri, kimliği belirsiz bir terörist tarafından göğsünden vuruldu. Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılan Sivri, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Şehit polis için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok, il emniyet müdür yardımcıları, MİT Bölge Başkanı, askeri ve adli yetkililer, şehit polisin annesi Zarife Sivri babası Mehmet Sivri yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehit polisin hakkında bilgilerin verilmesinin ardından, İl Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok konuşma yaptı.  Gözyaşlarına hakim olmaya çalıştığı görülen Altınok, konuşmasında  " 2013`te teşkilatımıza katılan, 2 yıl üstün başarıyla görev yapan kardeşim, evladım, Muhammet Fatih Sivri, Sultangazi'de haince yapılan saldırıda şehit olmuştur. Kardeşimiz, ne ilk ne son şehitimizdir. Bu milletin haysiyet ve onuru için şehitler vereceğiz,  bu bayrağı gönderden indirmeyeceğiz. Çok arzu ederdim dün akşam Muhammet'in yerine şehit olmayı." dedi.

EVLENECEKTİ

Törenin ardından naaşı memleketi Kırıkkale'ye uğurlanacak olan şehit polis Muhammet Fatih Sivri'nin sözlü olduğu ve 2 ay sonra evlenmeyi planladığı öğrenildi. Düğün hazırlıkları ve nişan için bu hafta izine ayrılacağı belirtilen Sivri'nin katilinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü dile getirildi.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, şehit polisinin anne ve babasının yanı sıra Kırıkkale'de yaşayan nişanlısı Pınar Ö. de katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan ve ayakta durmakta zorlanan Pınar Ö.'yü Muhammet Fatih Sivri'nin yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit polisin naaşının bulunduğu tabut cenaze aracına konulurken "Fatih'imin intikamını alın" diye bağırması, şehidin meslektaşları arasında duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.



Gazi Mahallesi'nde şehit edilen polisin hikayesi yürekleri burktu

Gazi Mahallesi'nde şehit edilen polisin hikayesi yürekleri burktu