Asuman ARANCA - Ankara

Yandaş medya tam da seçim arefesinde Başbakan ve kızına suikast iddiasını ortaya attı. 19 Aralık 2009 günü de Türkiye, Bülent Arınç’a suikast iddiası ile çalkalanmış, aylarca bu iddiaya ilişkin senaryolar gündeme getirilmişti. Genelkurmay’ın kozmik odası da 26 gün süreyle aranmıştı. Aradan tam 5 yıl, 2 ay, 4 gün geçti. Ortada hala ne ne şüpheli ne de dava var. Arınç bile artık suikast iddiasına inanmıyor.

19 Aralık 2009 günü Bülent Arınç’ın Ankara’daki Çukurambar semtinde bulunan evinin yakınlarında, ihbar üzerine bir albay ile bir binbaşı gözaltına alınmış, Arınç’ın evinin adresi ve krokisi olan bir kağıdı da yutmak istedikleri öne sürülmüştü. Albay ve bir binbaşı ‘’Suikast planlamak, silahlı örgüt kurmak, halkı hükümete karşı isyana tahrik” suçlaması ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme delil yetersizliğinden dolayı Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G’yi serbest bıraktı.

”KAĞIDI CEBİME POLİS KOYDU”

Albay E.Y.B. bilgi sızdırdığından şüphelenilen B.K adlı albayı izlediklerini belirterek, olay günü cebinden çıktığı öne sürülen ve Arınç’ın adresinin olduğu kâğıt için ise, “Üzerimde böyle bir not yoktu. Polisler bizi arabadan çıkarttığında kelepçeleyip üst araması yaptılar. Kağıdı polis cebime koydu’’ demişti.

Binbaşı İ.G. de aynı kağıt için, “Bizi araca koydular. Şoför polis araçtan inince, tutanak tutmak üzere getirilen kağıtların altına baktığımda, E. albaydan çıktığı söylenen adresin bir A 5 kağıdına yazılı olduğunu gördüm” demişti. Dönemin Seferberlik Dairesi Başkanı da, ‘’Bu arkadaşlarımız, bilgi sızdıran bir albayı takip ediyorlardı. İzleme görevini ben verdim’’ açıklaması yapmıştı.

ARINÇ ”SUİKAST GİRİŞİMİ DEĞİL”

Subayların izlediğini söylediği ve daha sonra emekli olan Albay B.K ile, Arınç’ın evi arasında yaklaşık 400 metre mesafe bulunduğu ortaya çıktı. Suikast iddiasına aradan 5 yıl geçtikten sonra Arınç da inanmadığını açıkladı ve ''Bu süreç ilerledikçe ve bu darbe teşebbüsü (paralel yapı) ortaya çıktıktan sonra, kafama takılan soru şu oldu: Acaba benim üzerimden bir operasyon mu yaptılar? Çok çirkin bir tabir ama kullanmak zorundayım. Acaba kullanmak mı istediler?” dedi.