Reuters, Türkiye'den yetkililere dayandırdığı haberinde gençlerin Cuma günü yakalandıklarını duyurdu. İngiltere emniyeti Scotland Yard da gençlerin yakalandığını doğrulayarak, yaşlarını ikisinin 17 birinin 19 olarak açıkladı.

Londra'nın kuzey batısından olduğu söylenen gençlerden 17 yaşındaki ikisi için Cuma günü kayıp başvurusu yapılmış ve Suriye'ye gidiyor olabilecekleri söylenmiş. Bir emniyet sözcüsü "Araştırmalar 19 yaşındaki üçüncü bir kişi ile seyahat ettiklerini ortaya koydu" dedi.

Kanada ajanından İngiliz kızlara

Kanada ajanından İngiliz kızlara "Yallah"


"Yetkiller Türkiye makamlarını hemen haberdar etti, onlar da Suriye'ye gitmelerini önleyerek yollarını kesti. Türkiye'de gözaltındalar. Aileler gelişmelerden haberdar ediliyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: ABD, Esad ile anlaşmak zorunda

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: ABD, Esad ile anlaşmak zorunda


Türkiye yetkililerin gençlerin bu hafta ülkelerine geri yollanmaları için İngiltere makamları ile iletişim halinde olduğu söyleniyor. İngiltere emniyeti, geçen ay yaşları 15 ve 16 yaşında olan Londralı üç genç kızın Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmesi olayında aileleri zamanında uyarmamak ve Türkiye makamlarınına geç bilgi vermekle suçlanmıştı.

Son bir yıl içinde 22 genç kadının IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'yi terk ettiği söyleniyor.