CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Bartın'da partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve İl Başkanı Fahrettin Akgül ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Akkaya, Türk yük gemisinin Libya açıklarında vurulmasını değerlendirdi. Akkaya, şöyle konuştu:

"Bizim Libya ile uzun yıllardır süren bir dostluğumuz vardı. Ama ne yazık ki dış politikadaki yanlışlıklarla çevremizde dost kalacağımız bir ülke kalmadı. Umuyorum bu süreç, farklı şekilde değerlendirilmez. Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum."

DEVLET İLE SİYASİ YARIŞIN İÇİNDEYİZ
Akkaya, AK Parti milletvekili adaylarının kamu kurumlarında seçim propagandası yaptığına ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine de şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı elinde Kuran-ı Kerim ile meydan meydan dolaşarak AKP için oy istiyorsa, onun altında ona bağlı partililerin bu şekilde olmaları çok sürpriz değildir. Çünkü biz CHP olarak karşımızda bir AKP ile mücadele etmiyoruz. Eğer bir siyasi parti ile seçim yarışına girsek, inanın çok farklı olurdu bizim açımızdan. Ama biz devletin kendisiyle, Cumhurbaşkanı ile Valisi ile Kaymakamı ile okul müdürleri ile il emniyet müdürleri ile hepsiyle birden siyasi bir yarışın içindeyiz. Yani seçimlere devletin bütün birimleriyle hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanı'nın oğlu bugün gölge Milli Eğitim Bakanı olarak il il dolaşıp, hatta yurt dışında bile il milli eğitim müdürlerini toplayıp, bu konuda talimatlar veriyorsa, bunların yapılması çok anormal bir şey değil. Biz bunları YSK'ya bildiriyoruz. Ama ne yazık ki YSK da bu konuda duyarlı değil."