CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girmesinin 29 Mart'ta yaşanacak demokrasi şölenini, bayrama dönüştürdüğünü ifade ederek, “29 Mart'ta yapılacak ön seçim CHP için bayram havasında geçecek. Çünkü İzmir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ikinci kez Meclis'te Başbakan düzeyinde temsil edilme şansını yakaladı" dedi.

942 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Başbakan düzeyinde temsil edilen İzmir'in 73 yıl sonra yeniden Başbakan'la temsil edilme şansını yakaladığını ifade eden Atila Sertel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm liderlere demokrasi dersi vererek İzmir'den ön seçime girecek olması 29 Mart günü yaşanacak demokrasi şölenini bayrama dönüştürmüştür. 1942-1946 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurduğu 13 ve 14'ncü hükümetin Başbakanlığı'nı yapan Şükrü Saraçoğlu İzmir milletvekiliydi. O tarihten sonra İzmir Başbakan düzeyinde Meclis'te temsil edilmedi. 73 yıl sonra İzmir bu fırsatı yeniden elde etti. Bu hem CHP için hem İzmir için hem de Türkiye için büyük fırsattır. İzmir seçimlere tam katılım göstererek bu şansını iyi değerlendirecektir" diye konuştu.

Meclis'te İzmir milletvekili olarak yer alacak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yıllardır verdiğinin ancak onda birini alan İzmir'e hak ettiği yatırımları da yapacağını ifade eden Sertel, “AKP iktidarında 'Gavur İzmir', 'Sümüklü Çocuk', 'İrfan yoksunu' gibi tanımlamalarla ötekileştirilen, ödediği vergilerin, ülke ekonomisine yarattığı katma değerin ancak onda birini geri alabilen İzmir'in kaderi 7 Haziran'dan sonra değişecek. CHP iktidarında, İzmir devletten ne bir fazla ne bir eksik tam anlamıyla hak ettiği yardımı ve yatırımları alacak" dedi.(DHA)