Mehmet SERBES / ADANA

Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana’da son 2 günde şehit 2 polis memurunun kimseye haber verilmeden direk mezarlıkta cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verilmesine tepki gösterdi. 300 bin Adanalıya mesaj çekerek şehidin defin saatini bildirdiklerini söyleyen Milletvekili Türkmen, “Artık şehit cenazelerimizi sanki halktan kaçırılmak istenircesine bir biçimde defnedilmesini içimize sindiremiyoruz” dedi.

Tunceli’de şehit edilen polis memuru Murat Savaş Kale’nin Buruk Mezarlığı’ndaki cenazesine katılan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, bugüne kadar şehit cenazelerinden bilgi sahibi olduklarını, ancak son 2 günde 2 şehit cenazesinden ise haberdar edilmediklerinden yakındı. Kendi gayretleri ile şehidin cenazesinin nerede ve saat kaçta yapılacağını öğrendiklerini söyleyen Milletvekili Türkmen, şunları söyledi:

“Şunu düşünüyorum dünkü şehidimizi mektubundan sonra artık şehit cenazelerimizi sanki halktan kaçırılmak istenirecisine bir biçimde defnedilmesini içimize sindiremiyoruz. Ben bugün 300 bin Adanalımıza mesaj çektim ve şunu söyledim milletimizin başı sağolsun adanamız şehidine sahip çıkıyor. Defin saatini söyledim. Artık anaların ağlamayacağı şehitlerimizin gelmeyeceği bir Türkiye istiyoruz . bunun içinde özellikle bir ülkeyi yönetenlerin aklını başına toplaması gerektiğini, aklını başına toplamadığı sürece şehitlerimizin geldiği sürecede bu ülkede artık barışın onuşulmadığı bir biçimde seçime girerken yani Türkiyeyi kötü günler bekliyor açıcakçası. Bunun biran önce düzelmesi için bizler elimizi taşın altına koymaya hazırdık. Ama ne yazık ki, şehit cenazesinden terörden medet uman yani bu biçimi ile iktidarını devam ettirmek isteyen bir anlayış var bu anlayışa bir an önce dur dememiz lazım. Biz artık ben bir anne olarak gelen şehit cenazesinde yüreğimiz yanmasından artık bu yaşadığımız üzüntülere bir dur demek istiyoruz.

Daha önce haberimiz oluyoruz. Yani mesele daha önce şehit törenimiz Merkez camiinde o yapılmadı nedeni nedir bilmiyorum. Adana Milletvekili olarak bunları bilmek istiyorum. En önemlisi Adanamız ve Osmaniymiz çok ciddi oranda şehit veren bir bölge biz şehitlerimizi şanına yakışır bir biçimde en azından öbür tarafa yolcu edilmesini istiyoruz. Bu konuda da elimizden geldiğince katkı koymak istiyoruz ama ne yazık ki sessiz sedasız şehitlerimizin cenazesini defnetmek isteyerek bunun da önü geçmek istiyorlar.