Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Koç, Susuz Seçim Bürosu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’de siyasi iklimin değiştiğine vurgu yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkın gerçek sorunlarına yöneldiğini kaydeden Koç, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini anlatırken ne Cumhurbaşkanının ne Başbakanın adını ağzına aldı. Bizim günlük kayıkçı kavgasına girecek zamanız yok” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında her gün bir ilçede vatandaşlarla buluşan Haluk Koç’un bu seferki durağı Susuz ve Yakacık mahalleleri oldu. CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ile birlikte Susuz’dan turuna başlayan Koç, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

“Artık halk takım tutar gibi parti tutmuyor”

Türkiye’nin bugüne kadar kötü yönetildiğini ifade eden Koç, “Halkın sıkıntıları var, millet bunalmış durumda. Herkes önyargılarla takım tutar gibi parti tutarken, bugün hem yaşananlardan bir sonuç çıkartıyor, hem Türkiye’nin geleceğine dönük kim ne söylüyor, kim ne vadediyor insanlarımız bunu tahlil etmeye başladılar ve farklı tercihlerde bulunma noktasına geldi” diye konuştu.

“Hiçbir CHP’linin evinde para kasası yok”

AKP’lilerin zeminin altlarından kaydığını görmeye başladıklarını kaydeden Koç, “Biz seçim bildirgemizi açıkladıktan sonra iktidarı, 7 Haziran için tedirginlik, korku ve panik kapladı. Bize ‘kaynak nerden bulacaksınız, bulamazsınız’ diyorlar. El insaf. Daha açılmamış çok ayakkabı kutusu var Türkiye’de. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin, çocukları dahil olmak üzere evinde para kasası yok. Biz nasıl yetiştiysek çocuklarımızı da öyle yetiştiriyoruz. Kaynak var. Yeter ki halk için kullanılsın. Yeter ki kaynağı halka harcayacak iraden olsun” dedi.

“CHP inanç ve ibadet özgürlüğünün teminatı olacak”

Eşitlik vurgusu da yapan Koç, “Bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz. İnanç ve ibadet özgürlüğünün teminatı CHP olacak. İnsanların inançları, kökü, kökeni siyaset malzemesi olmamalıdır. 40 günümüz var. 40 gün boyunca aydınlık bir Türkiye için çalışacağız. Sandığa hep beraber sahip çıkacağız. Oy verdiğiniz sandıklarda nöbet tutun, bakın bakalım kedi trafoya girebiliyor mu?” ifadelerini kullandı.

Vatandaştan sevgi seli

Susuz’un emeklilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge olduğunu ifade eden Koç, CHP’nin emekliye, işçiye, çiftçiye, asgari ücretliye yönelik yapacağı hizmetleri tek tek sıraladı.

Susuz Kapalı Pazarı, Ankor AVM ve YENİMEK Kurs Merkezi’ni de ziyaret eden Koç, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Yakacık’a geçen Koç, burada da büyük ilgi gördü.