Deniz AYAS/İSTANBUL

Onu arkadaşı Özcan İpar'la birlikte önce inşaat halindeki üçüncü köprünün tepesinde sonra ise İstanbul'un en yüksek binalarından birisinin çatısında gördük. Sosyal medyada adı 'çılgın selfieci'ye çıkan Pavel Smirnov 'neden tırmandığını' 'amacını' ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri Sözcü'ye anlattı.

MEĞER YÜKSEKLİK KORKUSU VARMIŞ!


Yıllardır tırmanma ve parkur sporu yaptığını anlatan Pavel Smirnov, küçükken yükseklik korkusunun olduğunu söyledi. Şu anda 20 yaşında olan Pavel Smirnov, 13 yaşında yükseklik korkusunu yenmek için Kadıköy'deki bir inşaata tırmanmaya karar verdiğini ve korkusunun üzerine gittiğini anlattı.

Smirnov "Korkularımın üzerine gittim ve başardım. Önce korkumu yenmek için 5 katlı bir binanın çatısına çıktım. Baktım ki korkmuyorum bu alanda kendimi geliştirdim" sözleriyle anlattı. Performanslarını kimseye önermediğini belirten Pavel "Ben örnek olacaksam sadece korkularımı yenebilme konusunda örnek olmak isterim" dedi.

Pavel Smirnov (solda) performanslarını arkaraşı Özcan İpar (sağda) ile birlikte yapıyor. (FOTO:Pavel Smirnov'un özel arşivi)

"HERKES FUTBOL OYNARDI AMA BEN..."


Parkur sporuna başlama 'nedenini' ise Pavel "Küçükken herkes mahallede futbol, basketbol oynardı. Ancak bu sporlar ilgimi çekmiyordu, İçimde de hep bir atlama zıplama ruhu isteği vardı. Banliyo 13 filmi ile parkurla tanıştım. Sonra denemeye başladım ve parkura yatkın olduğumu görerek yoluma devam ettim" sözleriyle anlattı.

Pavel Smirrov hemen hen gün antreman yaptığını anlattı... (FOTO:Pavel Smirnov'un özel arşivi)

"KADIKÖY İYİDİR"


Performarsları için Kadıköy'ün 'biçilmiş kaftan' olarak tanımlayan Pavel Smirnov "Bu iş için daha müsait. Metrodan çıkıyoruz ve hareketleri yapmaya başlıyoruz. Bazen kollarım güçlensin diye Caddebostan’ın ilerisindeki demirlerde çalışmalar da yapıyorum" dedi.

SIRADA SÜRPRİZ VAR MI?


300 metrelik üçüncü köprü inşaatı ve 150 metrelik AVM 'performansının' devam edip etmeyeceği sorusunu ise Pavel "Sürprizlerimiz elbet olacak ama Özcan dışında bunu kimseyle paylaşmam. Youtube ve facebook'ta kendi adıma hesaplarım var. Kaçırmak istemeyenler beni takip etsin" diye yanıtladı.