Değer Deniz, Beyoğlu'ndaki evinde ölü olarak bulundu. Müzisyen Değer Deniz (39), evinde, elleri bağlanıp boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz, 2 gündür haber almayınca ablasını evine gitti ve çilingir ile açtırdığı evde Değer Deniz'in elleri bağlanmış cansız bedeniyle karşılaştı. Değer Deniz kimdir?

Olay, Sıraselviler Kuloğlu Mahallesi Güllabici Sokak’ta bulunan 3 katlı apartmanın 1’inci katında meydana geldi. İddiaya göre, ablası Değer Deniz’den iki gündür haber alamayan Orhan Deniz, işe de gitmediğini öğrenince, dün saat 21.00 sıralarında ablasının evine geldi. Dakikalarca kapı ziline basan Orhan Deniz, içerden ses gelmeyince, bir çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla içeri giren Orhan Deniz, ablasının, elleri bağlanmış şekilde yerde cansız olarak yattığını gördü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, evin bulunduğu sokağı güvenlik şeridine alarak incelemelere başladı. Yapılan ilk incelemede, Değer Deniz'in ellerinin telefon şarj kablosu ile bağlandığı ve bir çanta kayışı yardımıyla boğulduğu tespit edildi. Boğuşma izlerine de rastlayan polis katil ya da katillerin yakalanması için çalışmalara başladı.

DEĞER DENİZ KİMDİR?

Yıllardır müzikle uğraşan Değer Deniz'in, 2012 yılında 'Bekle' adlı bir albüm çıkardığı, son yıllarda ise bir otelde çalıştığı öğrenildi. Değer Deniz Metro grubunda gitar çalmış, geri vokal ve düzenlemelerini de yapmış müzisyendir. Aynı zamanda bez bebek dizisinin jeneriğini yapmış ve seslendirmiştir. İlk albümünün adı ise Bekle'dir. Değer Deniz, aynı zamanda Bez Bebek dizisinin jeneriğini yapmış ve seslendirmişti.

Ankara doğumlu 39 yaşında olan Değer Deniz'in ilk enstrümanı mandoliniydi. Değer Deniz ile mandolinin yolculuğu, ortaokul sıralarında yerini piyanoya, lisede ise gitara bıraktı. Ortaokul ve lisede birçok grupta solo gitarist, klavyeci ve vokalist olarak yer alan Değer Deniz, senfonik trash metal'den, country-alternatif müziğe, soft rock'tan, ambient'a kadar bir çok müzik türünü bu gruplarla beraber icra etti.

Değer Deniz, üniversite eğitimi için geldiği İstanbul'da yine kendini müzik üreten arkadaşlarının içinde bulunca, o seneyi takip eden sene Burak Terek'le beraber "Metro" nun temellerini atmaya başladılar. Aralarına Semra Altınel'in de katılımıyla son şeklini alan grupta solo gitarist olarak yer alan Değer Deniz, hem gitar aranjelerini hem de iki tane bestesini Teoman'ın prodüktörlüğünü yaptığı albümlerine katarken aynı zamanda back-vokallerde de sesini duyurdu.

Tamamı kendi besteleri olan 11 şarkıdan oluşan ve EMI etiketiyle yayınlanan ilk solo albümü müzik marketlerde yerini alan Değer Deniz, 'Bekle' adını taşıyan bu albüm ismini albümün en dikkat çekici şarkılarından biri olan 'Bekle'den alıyor. Değer Deniz'in albümünün prodüktörlüğünü ve 9 şarkının düzenlemelerini Mayki üstlenirken, diğer iki şarkının düzenlemeleri ise 'Nada' nın da düzenlemelerini yapan Tunç Çakır ve 123'ten tanıdığımız Burak Irmak'a ait.