Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “toplu açılış töreni” adı altında sürdürdüğü seçim mitinglerinin İzmir ayağında, “inşaat çalışmaları sürüyor” denilip açılışı yapılan hastane tek bir çivinin bile çakılmadığı Orman Bakanlığı arazisi çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs Cumartesi günü İzmir mitinginde, “Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatı sürüyor” deyip açılışını yaptığı hastane, henüz tek bir çivinin bile çakılmadığı Orman Bakanlığı arazisi çıktı. Hastanenin yapılacağı alana giden CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, “burada yalnızca dağ var” dedi.

TEK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAMIŞ

İzmir'de yayın yapan 9 Eylül Gazetesi’nden Umut Karakoyun’un haberine göre, yerel seçimlerden kısa bir süre önce sembolik olarak temeli atılan Bayraklı Şehir Hastanesi için aradan geçen 1 yıla rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. 2 bin 60 yatak kapasiteli hastanenin 36 ayda bitirilmesi taahhüt edilmişti. Aradan 1 yıl 2 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hastane alanında hiçbir çalışma yapılmadı.

'AÇILIŞI' YAPILAN HASTANENİN YERİNDE SADECE DAĞ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü İzmir'de gerçekleştirdiği mitingde söylediği “Bayraklı şehir hastanesi inşaatı sürüyor” açıklamasının ardından gözler yeniden o hastaneye çevrildi. Hastanenin yapılacağı alana giderek incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Prof. Hülya Güven, gördüğü manzara karşısında, 'burada yalnızca dağ var' dedi.

Güven, “Sağlık Bakanlığı 2015 yılı sonunda bütün şehir hastanelerinin biteceğini söyledi ama gördüğünüz gibi burada yalnızca dağ var. 2015 yılı sonunda bitecekmiş gibi görünmüyor. Daha temeli bile atılmamış. Aslında burada yalnızca hastane kurulmayacak. Eczanesi, oteli, altyapısı ile kocaman bir şehir kurmayı planlıyorlar aslında. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, bu şehir hastanelerini yapan firmaya 25 yıl boyunca kira ödeyecek” dedi.