SÖZCÜ / ANKARA

Bir Ege kenti olan Aydın ilinde, her geçen yıl daha fazla intihar olayı yaşandığı ve Aydın’ın 2007’de 14’üncü sıradayken şimdi 3’üncü sıraya yükseldiği belirlendi. Aydın’ın intihar olayları açısından 2009 yılında ise 2. Sıraya kadar çıktığı belirtildi.

Aydın’da her yıl artan intihar olayları TBMM’yi de harekete geçirdi. CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar ve 26 CHP milletvekili tarafından TBMM Başkanlığına sunulan önerge ile, bu konuda Meclis Araştırması açılması istendi.

Önergede, ‘’TÜİK intihar istatistiklerine göre, Aydın ilinin Türkiye sıralamasındaki yeri 2007'de 14'üncü, 2008'de 7'nci, 2009'da 2'nci, 2010'da 4'üncü ve en son yayınlanan istatistikte de 3’üncü sırada yer almaktadır’’ denilerek şu görüşlere yer verildi:
‘’Yıllara göre değişse de Aydın ilinin intihar hızı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Genelde diğer iller değişkenlik gösterdiği hâlde, Aydın ilinin ilk sıralardaki yeri hiç değişmemektedir. En yüksek intiharlar kuzeydoğu Anadolu illeri olan Kars, Ardahan ve Tunceli'de görülürken, Aydın bu iller arasında bir Ege ili olarak yerini korumaktadır. En çok intihar 46-55 yaşlar arasında görülmektedir. İntihar oranlarının mesleklere göre dağılımlarında ilk sırayı tarımla uğraşanlar almaktadır’’