ASUMAN ARANCA/ANKARA/SÖZCÜ
Ankara Başsavcılığınca, Koza Holding'e yönelik olarak Fetullahçı Terör örgütüne finansman iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 7 kişi adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edilirken Başsavcılıktan son dakika flaş bir talep geldi. Başsavcılık, 30 Ağustos'ta İngiltere'ye gittiği tespit edilen Akın İpek hakkında, "gıyabında tutuklama" talep etti. Koza İpek operasyonunda gözaltına alınan 7 holding yöneticisi, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Akın İpek'in annesi konuştu: Kardeş kavgası

Akın İpek'in annesi konuştu: Kardeş kavgası




SON SÖZÜ MAHKEME SÖYLEYECEK
Ankara Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Koza İpek Holding binasında polisin başlattığı arama işlemleri bugün de devam etti. Operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye gönderilen 7 kişi, savcılık sorgularının ardından adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada, başsavcılık da flaş bir talepte bulunarak, İngiltere'ye gittiği tespit edilen Koza Holding A.Ş'nin sahibi Akın İpek hakkında "yokluğunda (gıyabi) tutuklama" kararı çıkarılmasını istedi. Talebi Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek. Mahkemenin talebi yerinde görmesi halinde İpek, Türkiye'ye giriş yaptığı anda yakalanarak hakim karşısına çıkarılacak ve hakkındaki tutuklama kararının yüzüne okunmasından sonra cezaevine gönderilecek.

7 YÖNETİCİ SERBEST BIRAKILDI

Koza İpek operasyonunda gözaltına alınan 7 holding yöneticisi, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan Akın İpek'e telefon

Kılıçdaroğlu'ndan Akın İpek'e telefon



İpek grubunda 6 gözaltı

İpek grubunda 6 gözaltı