Habip ATAM/İSTANBUL

Polisi harekete geçiren "marketten bıçakla gasp" olayının ilki, 15 Haziran'da, Küçükçekmece, Fevziçakmak Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre; müşteri görünümünde markete giren soyguncu, elindeki bıçağı kasiyerin boğazına dayadı. Kasadaki paralarla, 285 bin liralık sigara alan soyguncu, kaçarak izini kaybettirdi. Aynı markette, 16 Haziran'da, yeni bir soygun girişimi daha yaşandı. Bıçaklı gaspçı, içeriye giren müşteriler nedeniyle panikleyerek, bir şey alamadan kaçtı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, 2 olayla ilgili soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadesini alarak, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Her iki olayın şüphelisinin de aynı kişi olduğu belirlendi. Kimliği tespit edilen soyguncu, 18 Haziran'da Küçükçekmece Gültepe Mahallesi'nde tekrar ortaya çıktı. Kasiyeri yine bıçakla etkisiz hale getiren şüpheli, 220 lirayla kayıplara karıştı.

Polis, soyguncunun yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Daha önceden gasp, kapkaç gibi 9 ayrı suçtan kaydı bulunan Ümit A.(21), önceki gün Küçükçekmece'de gözaltına alındı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Ümit A., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.