Veli TOPRAK/ ANKARA  Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK

Bodrum’da sahile vuran 3 yaşındaki Aylan’ın fotoğrafı TBMM’nin olağanüstü toplantısına yansıdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bodrum’da Erdoğan ile Esad’ın tatil yaptığı günlere dikkat çekerek AKP’lilere “Suriye’deki o çocuğun Bodrum sahillerine vurma sürecinden bir tane vicdanlık duymuyor musun ya!” diye tepki gösterdi.

SORUMLUSU MHP: AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye’de yaşanan hükümet krizinden MHP’yi sorumlu tuttu. “Bizde sizin gibi sorumluluğu üstlenmeyelim? Bu ülkenin hali ne olurdu acaba, hiç düşündünüz mü?” diyen AKP’li Aydın’ın sözleri MHP’lileri kızdırdı.

İKİ BODRUM FOTOĞRAFI: Aydın’a cevap veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2008’de Bodrum’da Tayyip Erdoğan ve Beşar Esad’ın birlikte tatil yapmasına atıf yaparak şunları söyledi: “On iki yıldır Türkiye'yi yönetiyorsun, bu tablodan vicdani bir sorumluluk duymuyor musun? Vicdani bir sorumluluk. Bodrum’da Esat’la birlikte tatil yapmaktan, Suriye’deki o çocuğun Bodrum sahillerine vurma sürecinden bir tane vicdanlık duymuyor musun ya! Vicdanen…”

PATRONUN ÇOCUKLARI!: AKP’li Aydın konuşurken MHP sıralarından ilginç laf atmalar yaşandı. MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, “Öte dur Ahmet”, “Atma, atma” ve “Büyük patronun çocukları atmayın” diye sataşmada bulundu.