Türk Silahlı Kuvvetlerinin tıp camiası mensuplarına seslenen Orgeneral Özel, 14 Mart’ın, 1827 tarihinde “Tıphane-i Âmire”nin kurularak ülkede modern tıp eğitiminin başlamasının yıl dönümü ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Kendilerini insanlığa hizmet etmeye adayan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Orgeneral Özel, “İnsanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin en temel koşullarından biri sağlıklı bir beden ve ruh yapısına sahip olmalarıdır. Sizler, askerî tıp camiasının değerli mensupları olarak; halkımızın ve askerlerimizin sağlıklı bir şeklide yaşamını sürdürmesini, hastalanmaları durumunda acılarının dindirilerek en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarının sağlanmasını ilke edinen; kutsal, saygın ve onurlu bir mesleği icra ediyorsunuz” dedi. Orgeneral Necdet Özel’in mesajı şöyle devam etti:

İlker Başbuğ'dan Kozmik Oda açıklaması

İlker Başbuğ'dan Kozmik Oda açıklaması


 

“Büyük bir özveri gerektiren görevinizi; Mehmetçiğin olduğu her yerde ve onlarla omuz omuza, en güç koşullar altında bile, modern teknolojinin sunduğu imkânlar çerçevesinde, özünde karşılıksız hizmet ve fedakârlık olan mesleğin değerlerine ve ilkelerine uygun bir şekilde ve en yüksek standartlarda yerine getirme gayreti içinde olduğunuzu memnuniyetle müşahade ediyorum.

TSK'da şoke eden rakam!

TSK'da şoke eden rakam!


Ülkemizde modern tıp eğitiminin ve hizmetlerinin öncülüğünü yapan askeri tıp camiası çalışanları olarak, sağlık kurumlarımızı; tıp alanında dünyayla yarışan bir teknolojik alt yapıya ve uluslararası düzeyde sağlık hizmeti veren bir standarda kavuşturmak ve bu alanda uluslararası akademik tıp literatürüne girecek çalışmalar yaparak kendinizi sürekli geliştirmek için yoğun bir gayret içerisinde olduğunuzu gururla izliyorum.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı çalışmalarınızı devam ettirerek halkımıza ve askerlerimize nitelikli sağlık hizmetleri sunmaya ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve ülkemizi gururlandıracak neticeler elde etmeye devam edeceğinize yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle; yıllarca insan sağlığı için fedakârca hizmet vermiş ve bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarını saygıyla anıyor; bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına hizmet eden bu onurlu ve kutsal görevi, büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalışan tüm tıp camiası mensuplarının Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine görevlerinde başarılar ve esenlikler diliyorum.”