Yavuz ALATAN/ANKARA

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yaptığı itiraz, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından kabul edildi ve SİT alanlarının niteliğinin değiştirilemeyeceğine ve bu analar üzerine kamu binası da yapılamayacağına, karar verildi.

Saray'ın yapımı sırasında Mimarlar Odası tarafından açılan iptal davası sonuçlandı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Bu karara artık Cumhurbaşkanı ve Başbakan da uyacak. Ülkenin değerlerini altüst edecek kararlara artık imza atamayacaklar" dedi.

SİT NİTELİĞİ KALDIRILMIŞTI

Candan, "Yaptıkları girişimlerle Kaçaksaray'ı yapabilmek için SİT niteliğini kaldırdılar. Danıştay bu artık bu girişimleri durdurdu. Artık hükümet dahil hiç kimse SİT alanlarına kamu binası yapamayacak" dedi.

Danıştay bu kararı ile artık yasaları değiştirerek tarihi SİT alanları üzerinde yapılaşma girişimine oy birliği ile geçit vermedi. Candan şu ana kadar açtıkları ve süren 54 davada alınan bu Danıştay kararının emsal teşkil edeceğini belirterek, "Bu karar o davaların da seyrini olumlu anlamda destekleyecek" dedi.