Habip ATAM/ İSTANBUL

İSTANBUL Polisi, pompalı tüfekle girdikleri banka şubesinden, 48 bin 500 lira alarak kaçan 3 soyguncudan 2'sini yakalamayı başardı.

Soygun, 18 Haziran'da Sultangazi, Habipler'deki bir banka şubesinde yaşandı. İddiaya göre, yüzleri maskeli, elinde pompalı tüfek bulunan 3 kişi, sabah saatlerinde bankaya girdi. Soyguncular, güvenlik görevlisi ve çalışanları, silah tehditiyle etkisiz hale getirdi. Daha sonra bankoya yönelen şüpheliler, kasalardaki 48 bin 500 lirayı alarak kaçtı. Gişe görevlilerinden biri "panik butonu"na bastı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Çevredeki aramalarda şüpheliler bulunamadı.

Soyguncuların yakalanması için İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Soyguncaların kaçtığı otomobilin plakası tespit edildi. Kiralık olduğu anlaşılan aracı "Rant A Car"dan alan O.K., yakalandı. Emniyette ifade veren şüpheli, otomobili arkadaşı için kiraladığını, soygundan haberi olmadığını söyledi. Bu bilgi üzerine, O.K.'nin aracı teslim ettiği Barış B.(24), İstanbul’da diğer şüpheli Mustafa A.(28) ise Iğdır’da gözaltına alındı. Daha önceden, hırsızlıktan suç kaydı olan Mustafa A.'nın gözaltına alındığı adreste, çok sayıda altın bilezik bulundu.

Şüpheliler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, soyguncuların çaldıkları paralarla bilezik aldığını belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Barış B. ve Mustafa A. tutuklanırken, soygundan haberi olmadığı tespit edilen O.K. serbest kaldı. Polis 3'üncü soyguncuyu yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.