Pozantı Cezaevi'nde 2012 yılında 4 çocuğa tecavüz davasında takipsizlik kararı verilmesine CHP’den sert tepki geldi. CHP Cezaevi Komisyonu tarafından yapılan açıklamada “devlet gözetimindeki tecavüz devlet eliyle aklanmıştır” denildi.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık tarafından yapılan açıklamada takipsizlik kararı sert sözlerle eleştirildi.
Açıklamada bu kararın vicdanları yaraladığı belirtilerek şöyle denildi:
“Daha önce olayın sorumlusu cezaevi yöneticileri terfi ettirilmiş, hiçbir idari ceza almamışlardı. Olayda sorumluluğu bulunan cezaevi yöneticilerinin mutlaka cezalandırılması gerekirken, böyle bir karar verilmesi cezaevindeki şiddet, taciz ve tecavüz vakalarının engellenmesini imkânsız kılacaktır. Bu karar ile devlet gözetimindeki tecavüz devlet eliyle aklanmıştır.
Ortaya çıkan bu ‘cezasızlık’ durumu, tecavüzün devlet eliyle teşvik edilmesine sebep olacaktır.”
Tecavüze uğrayan çocukları Pozantı Cezaevinde 1 Mart 2012 tarihinde ziyaret ettiklerini, İnsan Hakları Derneği ve diğer dernek yöneticileri ile temaslarda bulunduklarını hatırlatan komisyon üyeleri, o zaman “devlet gözetiminde çocuklara tecavüz” edildiğini gündeme getirdiklerini ifade etiler. Çocuklara, çamaşır yıkattırıldığı, masaj yaptırıldığı, ayak yıkatıldığı, paspas sapı ile dayak atıldığı, koğuş temizliği yaptırıldığı, ayak tabanlarına sopalar ile vurulduğu, cinsel tacize ve tecavüzü uğradıkları iddialarını gündeme taşıdıklarını söyleyen Komisyon üyeleri “bu olaydaki takipsizlik, daha sonra Ceyhan, Antalya, Maltepe cezaevlerindeki tecavüz vakalarını tetiklemiştir. Şimdi verilen takipsizlik kararı ise cezaevinde çocuklara tecavüz edildiği gerçeğinin üstünü örtmeye çalışmaktır’ dedi.