2010'da Japonya Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen “Türkiye’de Japonya Yılı'nda dostluk elçisi seçilen Takano, Türk çayseverlere Japon çayının faydalarını anlatmaya hazırlanıyor. Ayrıntı Akademi ve dünyanın 15 farklı ülkesinden 50’nin üzerinde çay çeşidini Türk çayseverlerin beğenisine sunan Chado iş birliğiyle 18 -25 Şubat'ta yapılacak olan seminerin tanıtımı geçtiğimiz hafta yapıldı.



Suşi'den sonra Japon yeşil çayı

'Ayumi Takano ile Japon Çayı Kültürü' seminerinde farklı çay çeşitlerini deneme fırsatının yanı sıra Japon çaylarının sağlığa ve beyin fonksiyonlarına yararlarını anlatan sempatik oyuncu Ayumi Takano, son zamanlarda özellikle Japon yeşil çayının faydaları nedeniyle dünyada yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Suşi gibi çiğ balık tüketiminin ardından genellikle yeşil çay içildiğini anlatan Takano bunun nedeninin yeşil çayın içindeki maddenin zehirlenmeyi önlemesi olduğunu belirtti. Yeşil çayın içindeki katekin maddesinin antioksidan özelliğinden ötürü yaşlanmayı, tansiyon yükseltmesini önlediğini anlatan Ayumi, katekinin insan beyninde alfa dargası salgılanmasına neden olduğunu bunun rahatlamaya ve konsantrasyonun yükselmesi anlamına geldiğini vurguladı.