Geçen ay Pascal Nouma'nın Survivor programında giydiği kıyafetlerinin ahlaki açıdan uygun olmadığını belirten birçok şikayet olduğu açıklandı. RTÜK'e yapılan bu şikayetlerde programla ilgili başka şikayetler de var.

AA muhabirinin RTÜK'ten aldığı bilgiye göre, geçen ay kuruma yayınlar hakkında yapılan bildirimler, bir önceki aya oranla yüzde 38 artarak 9 bin 225 oldu. Mayıs ayında en fazla bildirim alan kanal, 2 bin 34 ile TV 8 oldu. Kanalın ilk sırada yer almasına bin 110 bildirim ile "Survivor" programı neden oldu.

"Survivor" programına yönelik "yarışma formatının amacından uzaklaşarak kurgu üzerine devam etmesi", "yarışmacıların Türk aile yapısı gelenek ve göreneklerine aykırı, etik olmayan davranışlar sergilemesi" ve "yarışmacıların sürekli argo ve şiddet içeren sözlerinin kişilik haklarını zedeleyici boyuta ulaşarak rekabetin psikolojik saldırıya dönüşmesi" şeklindeki izleyici şikâyetleri dikkat çekiyor.

Özellikle yarışmacı Pascal Nouma'nın "çıplaklığın ötesinde pornografi boyutundaki giyim tarzının ahlaki açıdan uygun olmadığı”, programın "18+ yaş uyarısıyla verilmesi gerektiği" ve “Turabi karakterinin acilen uyarılması ya da yapımcı tarafından bir an önce diskalifiye edilmesinin genç nesillerin kişisel ve ruhsal gelişimlerini korumak açısından önemli olduğu" şeklindeki ifadeler, vatandaşların sıkça dile getirdikleri arasında yer aldı.