UEFA Avrupa Ligi G Grubu’nda İtalyan ekibi Lazio ile Fransız ekibi Saint Etienne arasında oynanan karşılaşmayı yöneten, Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinin tartışmalı hakemi Halis Özkahya, İtalyanlar’ın tepkisini çekti. Özkahya’nın Beric’e gösterdiği kırmızı kart, İtalyan basını tarafından sert bir dille eleştirildi.

Roma Olimpiyat Stadı’nda 3-2 Lazio’nun galibiyetiyle sonuçlanan mücadele, Çizme basınında geniş yer buldu. 32’nci dakikada Beric’in kırmızı kart görmesi, 77’nci dakikada ise Sall’ın ikinci sarı karttan dolayı oyun dışı kalmasıyla Saint Etienne’nin 9 kişi oyuna devam ettiği maçın karnesini hazırlayan La Gazzetta Dello Sport gazetesi, FIFA kokartlı Halis Özkahya’ya 10 üzerinden 6 puan verdi.

“ÖZKAHYA HADDİNİ AŞTI”

Roma merkezli spor gazetesi Corriere dello Sport ise, Beric’e gösterilen kırmızı kartı, “gereksizdi” ve “büyük gaftı” sözleriyle nitelerken, Özkahya’nın yönetimine 10 üzerinden 5 puanı layık gördü. Gazete, Özkahya’nın çok az düdük çalmış olmasını ise eleştirdi.

Tuttosport da Özkahya’nın yönetiminden yarı yarıya memnun kaldığını, verdiği 5 puanla ifade etti. Lazio’ya yakın birçok internet sitesi ise, Beric’e gösterilen kırmızı kartın “haddini aşan bir karar” olduğunu öne sürdü.