Amerikan Uzay ve Havacılık İdaresi NASA'nın uzay keşifleri ve araştırmalarında en az Mars kadar ilgilendiği bir diğer gezegen Plüton, dünyamıza diğer tüm gezegenlerden daha fazla uzakta oluşu sebebi ile bilinmezliğini korumakta. Bu da başta NASA’nın olmak üzere tüm insanların merakını fazlasıyla çekti.

Ancak Webtekno’da bulunan habere göre NASA'nın yürüttüğü Flyby görevi, bu bilinmezliğe önemli bir ışık tutmayı amaçlıyor. Bu bağlamda Plüton yörüngesinde bulunan ve 10 yıl süren yolculuk sonrası yörüngeye başarılı bir şekilde yerleştirilebilen New Horizons modülü, son olarak Temmuz ayında Plüton'la alakalı görseller paylaşan New Horizons, cüce gezegenle ilgili yeni ve çok daha detaylı görselleri de geçtiğimiz günlerde paylaştı.

Modülde bulunan özel bir kameralar ile seyir halinde iken gezegenin yüzeyini sürekli olarak, anlık görüntüleyerek NASA’ya ileten bu modül tarafından elde edilen görüntüleri birleştirilerek  görüntüleri yüksek çözünürlükte görsellere dönüştürmüş. Bir video olarak hazırlanan en net Plüton görüntülerini ise aşağıdaki videodan takip edebilirsiniz.