Dünyanın yaşayan en ünlü evrem bilimcilerinden ve kuantum fizikçilerinden olan Stephen Hawking, özellikle Sonsuz evren, büyük patlama, kara delikler ve Hawking ışınımı adı verilen teorileriyle bilinmekte. Şimdi ise Amerikan bir hava yolu firması olan Virgin Atlantic’in uzay araştırmaları ve gelecekte turizm amaçlı uzay seferleri yapacak alt firması Virgin Galactic tarafından uzaya götürülecek.

Webtekno’daki habere göre çocukluğundan bu yana sürekli uzay araştırmalarında bulunan Hawking’i uzay ile buluşturmak isteyen Virgin Galactic,  ilerleyen yıllarda başlayacağı uzay turizmi için Prof. Stephen Hawking'i ücretsiz olarak götürmek istediklerini dile getirdi. Normal şartlarda milyon dolarlar gerektiren bu seyahat için  firmanın bu çalışmaları yapabilecek dereceye gelmesinde Hawking'in de çalışmalarının katkıları sebebiyle teşekkür amacıyla böyle bir düşünceleri olduğu bildirildi.

Şu anda bu durum için evren bilimci Stephen Hawking’den gelen bir yanıt yok. Ancak birçok çevre Hawking’in bu fırsatı geri çevirmeyeceğini bildiriyor.

Ayrıca ALS denilen hastalığa sahip olan Hawking’in kabul etmesi durumunda yapacağı uzay sehayatinde özel bir ekip tarafından sürekli kontrol edilmesi bekleniyor.