Altı gün önce Orange County cezaevinden kaçan mahkumlar için eyalet çapında bir arama operasyonu yapılıyordu. Matthew Hay-Chapman, haberlerde fotoğraflarını gördüğü kaçak mahkumların çalıntı bir kamyonet sürdüklerini olduklarını farketti.



Toplam ödül 150 bin dolar tutarındaydı. Ödülün en büyük kısmı Matthew Hay-Chapman'a verilirken, geri kalanı da iki süpermarket çalışanı ile çalıntı kamyonetin sahibi arasında paylaştırıldı.

Bir süpermarketin güvenlik kamerasıyla alınan görüntülerde iki kişinin şüpheli davrandığını polise bildiren iki süpermarket çalışanının her birine 15 bin dolar verildi. Kamyonetini internet üzerinden satmaya çalışırken, gelen adamın deneme sürüşüne götürmek bahanesiyle aldığı aracı geri getirmemesini polise bildiren kamyonet sahibi de 20 bin dolar aldı.

Evsiz olan Hay-Chapman ise kaçakları bir marketin yanında çalıntı kamyonette görünce polisleri uyardı. Hossein Nayeri ve Jonathan Tieu adındaki mahkumlar ihbar üzerine yakalandı. Cezaevinden kaçan üçüncü mahkum Bac Duong ise bir gün önce teslim olmuştu. Üç mahkumun daha önce bir süre rehin tuttuğu taksi şoförü ise ödülden pay alamadı.

BBC