24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin değerinin yeniden gündeme gelmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan, Vakfın sosyal medya hesapları ve farkyaratanogretmen. com adlı web sitesi üzerinden yürüttüğü kampanyaya bu sene de ilgi yoğun oldu.

ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞMAK


Öğretmen Akademisi Vakfı’nın IBM’in desteğiyle Ankara TED Üniversitesi’nde düzenlediği “2. ÖRAV Eğitim Şenliği”nde Fark Yaratan Öğretmen kampanyasının sonucu açıklandı. En beğenilen hikayenin sahibi Arzu Gökçe, fark yaratan öğretmeni Cemil Gülcan’la birlikte sahneye çıkarak hikayesini Eğitim Şenliği katılımcılarına bir kez daha okudu. Hikayesiyle katılımcıların da büyük beğenisini toplayan Arzu Gökçe, “Şimdi geriye dönüp baktığımda okulun ilk zamanlarında Ceren’le yaşadığımız zorlukları anımsıyorum. Bugün ise yanımızda olan öğretmenler sayesinde hayatımızın nasıl değiştiğini görüyorum. Öğretmenler hayatımızda fark yaratabilir, yeter ki Ceren gibi özel çocukları da kabul etsinler, bizi anlamaya çalışsınlar. Tıpkı Cemil Öğretmenimizin yaptığı gibi... Bize bu fırsatı veren Öğretmen Akademisi Vakfı’na bu anlamlı projeleri için teşekkür ederim” dedi.

Cemil Gülcan ise bu süreçte yalnız olmadığını, Ceren’in ailesinin ve rehber öğretmenin de büyük emekleri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: Tüm çocukların eğitim hakkının savunulması gerekir. Ceren’in de eğitimine bizim yanımızda devam etmesinde hem ailesinin hem de rehber ve gölge öğretmenlerinin büyük payı var” dedi.