Öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da İstanbul'da öğrencilerin heyecanına ortak oldu, öğrencilere karne dağıttı. Bakan Avcı, karne dağıtım törenine katıldığı Beykoz´daki Güzelcehisar İlkokulu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, karne dağıtım töreni sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. FOTO: DHA


Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyarbakır'da okula yapılan saldırıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"SALDIRILARIN OLABİLECEĞİNE DAİR İSTİHBARAT ALMIŞTIK"

"Öncelikle çocuklarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bunun artık herhangi bir değerle, herhangi bir siyasi, kültürel, ideoloji, din, her ne ise, herhangi bir gerekçe ile gereklendirilebilecek olay değil. Bu tam bir vahşet, Bu tek örnek de değil. Daha önce tek bir okulumuza benzer saldırılar yapıldı. Biz zaten bu nedenle özellikle Cizre ve Silopi`de okulları tatil edip, öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alırken, istihbarat birimlerimiz bu tür saldırıların olabileceğine dair bilgiler vermiştik. Ben önce okuldaki öğretmenlerimize, öğrencilerimiz, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sadece bu olayı değil, bugüne kadar gerçekleşen terör eylemlerinin hepsini şiddetle kınıyoruz. Eğitim bunun için de gerekli."

15 GÜN BOYUNCA YOĞUN TELAFİ EĞİTİMİ


Bakan Avcı, 30-31 Aralık 2015´te ve 1 Ocak´ta Millî Eğitim Bakanlığının üst düzey yöneticilerinin, bölgenin 15 ilinden il ve ilçe milli eğitim müdürlerini Van´da topladıklarını, bölgedeki okulların durumunu teker teker gözden geçirdiklerini, alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalar yapıldığını anlatarak, "Özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi´deki öğrencilerimiz ve öncelikle de 8. ve 12. sınıftaki öğrencilerimiz bu yarıyıl tatilinde ya bulundukları ilde veya komşu illerde, altyapısı müsait olan yani pansiyonu olan okullarda misafir edilerek yoğun bir telafi eğitiminden geçirilecekler, kendi öğretmenleriyle yapacaklar. Onlar bu sömestr tatilinde biraz çalışacaklar" diye konuştu.

Sınava girecek öğrencilerin hafta sonlarında da yoğunlaştırılmış takviye kurslarına devam edeceklerine değinen Bakan Avcı, "8. ve 12. sınıflara öncelik vermemizin sebebi de o zaten. Öncelikle onlar pansiyonlu okullarımızda öğretmenlerimiz nezaretinde 15 gün boyunca yoğun bir telafi eğitiminde olacaklar. Ayrıca orada da kalmayacağız, ikinci yarıyıl başladıktan sonra da hafta sonlarında yine aynı şekilde yoğunlaştırılmış takviye dersleri devam edecek" dedi.

Bakan Avcı, sömestr tatilinin ilan edilen şekilde 15 gün olarak gerçekleştirileceğini ifade ederek, yaz tatilinin de daha önce ilan edildiğini hatırlattı.

"O ÖĞRENCİLERİN YGS BAŞVURULARI İÇİN ÖZEL DÜZENLEME YAPILACAK"

"YGS sınav başvuruları 20 Ocak´ta sona erdi ancak sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde bunlar yapılamadı. Bununla ilgili bir tedbiriniz var mı?" sorusunu Bakan Avcı,

"Bugün ÖSYM Yönetim Kurulu toplanıyor. YGS başvurularının başladığı gün itibarıyla sokağa çıkma yasağı olan yerleşim birimlerindeki öğrencilerimiz veya üniversite sınavına müracaat edecek olan yurttaşlarımız veya kamu görevlilerimiz, oralarda görev yapan kamu görevlilerimiz, emniyet mensubu olabilir, kamu kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımız olabilir, onlar için özel bir düzenleme yapmak üzere ÖSYM Yönetim Kurulu bugün toplanıyor. Zannediyorum akşama ilan ederler alınacak tedbirleri. Onları mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacaklar inşallah" şeklinde yanıtladı.