Güvenlik kameraları zanlının  ve  tecavüze uğrayan genç kızın  görüntülerini kaydetti. 


Ölümlü kazalarla sık sık gündeme gelen İstanbul’un en kalabalık caddelerinin başınında olan Bağdat Caddesi’nde tecavüz dehşeti yaşandı. Eli bıçaklı kimliği belirsiz saldırgan, üniversiteli genç kızı bir apartmanın arka bahçesine çekerek tecavüz etti. Tecavüzcü polisin çalışmaları sonucu kısa sürede yakalandı. Zanlı ilk ifadesinde "şeytana uydum" dedi.


Habip ATAM - İSTANBUL


Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz olayı, geçtiğimiz Cumartesi akşamı meydana geldi. İddiaya göre, 19 yaşındaki E.F.B., evine giderken, bıçaklı bir kişinin saldırısına uğradı. Genç kızı tehdit eden saldırgan, E.F.B.'ye tecavüz etti. Şüpheli, E.F.B.'nin cep telefonu ve bir miktar parasını aldıktan sonra kaçarak uzaklaştı. Yaşadığı şokun ardından evinin zilini çalan E.F.B., durumu gözyaşları içerisinde ailesine anlattı. E.F.B., annesiyle birlikte polis merkezine giderek, saldırgandan şikayetçi oldu.


Olayın polise bildirilmesiyle İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü  soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Saatlerce görüntü izleyen ekipler, saldırının eşkalini belirledi. Araştırmalarda şüphelinin daha önce de auç kaydı bulunan C.A., olduğu anlaşıldı. Pendik'te gözaltına alınan şüpheli, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



"ŞEYTANA UYDUM"


Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheli Cengiz A. sorguya alındı. Daha önceden adam yaralama, uyuşturucu kullanmak, güveni kötüye kullanmak gibi suçlarından poliste 8 kez geliş kaydı bulunduğu öğrenilen Cengiz A.'nın evli ve iki çocuklu olduğu öğrenildi. Evinde yapılan aramada, tecavüz ettiği genç kızın telefonu ele geçirilen şüphelinin poliste yapılan sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve "Şeytana uydum. Şimdi yaptığımdan çok pişmanım" dediği öğrenildi.



DİĞER OLAYLARI ARAŞTIRILIYOR


Polis tarafından yapılan çalışmalarda Cengiz A.'dan kan ve DNA örneklerinin alındığı başka olaylardan alınan örneklerle karşılaştırılacağı öğrenildi. Şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olay, Adli Tıp Kurumu'nun vereceği DNA karşılaştırma raporundan sonra kesinlik kazanacak.