BURSA'da, Türkiye Komünist Partisi'nin kurucusu olan İbrahim Kaypakkaya'yı anmak ve izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdaha etti. Bir polisin kolunun kırıldığı arbede sonucunda 9 eylemci gözaltına alındı.  
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Setbaşı köprüsü üzerinde toplanan, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve Halk Evi üyeleri, Türkiye Komünist Partisi Kurucusu olan İbrahim Kaypakkaya'yı anmak için izinsiz basın açıklaması yapmak istedi. Ellerindeki üyesi oldukları parti bayraklarıyla Atatürk Heykeli'ne doğru yürümeye çalışan eylemcilere, çevredekiler tepki gösterdi. Eylemcilerle vatandaşlar arasında çıkan gerginliğin artmasıyla polis, gruba dağılmaları yönünde çağrıda bulundu. Uyarılara rağmen eyleme devam etmek isteyen gruptakiler ile polis ekipleri arasında  arbede yaşandı.
9 EYLEMCİ GÖZALTINA ALINDI, 1 POLİS MEMURUNUN KOLU KIRILDI
Çıkan arbede sonrasında 9 eylemci gözaltına alındı. Diğer eylemciler ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bu sırada eylemcilere müdahale etmek isteyen bir polis memurunun kolu kırıldı. Yaralı polis, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gözaltına alınan 9 eylemci, sağlık kontrolünden sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

DHA