BAŞAK KAYA/ANKARA

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı 16-17 Ocak’ta Ankara Arena’da yapılacak. Partinin kurultaydan sonraki en üst karar alma organında yer almak isteyen adaylar delege hesabı yapıyor.

Foto: SÖZCÜ - CHP Kurultayı 16-17 Ocak’ta Ankara Arena’da yapılacak.


Yönetime aday olan isimlerin PM’ye girebilmesi için 300’e yakın oy almasının yeterli olduğu belirtiliyor. Aday sayısının ise 400-500 aralığında olması bekleniyor. Adaylık başvuruları kurultay salonunda yapılacak.Eski yeni milletvekillerinin yanı sıra belediyelerden, örgütlerden çok sayıda adayın çıkması bekleniyor. Delegelerin önemli bir bölümünün de PM’ye aday olduğu kaydedildi.

Milletvekillerinden Mevlüt Dudu, Dursun Çiçek, Murat Emir, Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Utku Çakırözer, Hilmi Yarayıcı, Gaye Usluer, Seyit Torun, Öztürk Yılmaz, Uğur Bayraktutan, Oğuz Kaan Salıcı, Candan Yüceer, Zeynep Altıok, Gürsel Erol’un aday olacağı belirtiliyor. Eski milletvekillerinden Erdal Aksünger, Osman Korutürk, Hakkı Süha Okay, Kadir Gökmen Öğüt, Mehmet Hilal Kaplan, Ali Kemal Deveciler ile eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, İletişim Bilici Dr. Ali Haydar Fırat, MÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü üyesi Hasan Akkiray, Ergenekon davasında tutuklanan Teğmen Ali Çelebi adaylar arasında.

PM üyesi Gül Çiftçi, İrfan Önal, Elif Uzunşimşek, Fevzi Gümüş, Eğitim-Sen’li Yıldırım Kaya adaylar arasında yer alıyor. İstanbul örgütünün desteklediği isimler arasında Çetin Soysal, Gamze Akkuş İlgezdi, Ali Özcan, Doğan Çakmak olduğu belirtiliyor.

MYK’DA ADAY OLMAYANLAR VAR

Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş aday olmayacağını MYK toplantısında açıkladı. Bilim Kültür Platformu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata da kendi isteğiyle aday olmayacak. Yakup Akkaya’nın da aday olmayacağı belirtiliyor. Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’in İstanbul örgütü tarafından desteklendiği belirtiliyor. Veli Ağababa’nın Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer bulamaz ise aday olmayacağı öğrenildi. Haluk Koç, Enis Berberoğlu, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Faik Öztrak, Mehmet Bekaroğlu da adaylar arasında.

Parti Meclis’ine girmek için çarşaf liste olması durumunda adayların sayısı ve alınan oylar belirlginlik kazanacak.Yaklaşık 300 civarında oyun PM’ye girmek için yeterli olacağı belirtiliyor.