Kurultay'da asıl yarış ve heyecan ise bugün olacak. CHP'nin 60 kişilik Parti Meclisi seçimi için yaklaşık 600 aday var. Çarşaf liste şeklinde yapılacak seçime de, "anahtar listeler" damga vuracak.

FOTO: DHA / CHP 35. Olağan Kurultayı’nda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği oylamada 990 geçerli oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi. 


Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

KILIÇDAROĞLU MYK'NIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KORUYACAK


CHP kulislerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu MYK'nın büyük bölümünü yeni parti meclisi'ne de sokma eğiliminde. Kılıçdaroğlu'nun mevcut Parti yönetiminden 13 MYK üyesini telefonla arayarak, Parti Meclisi listesine dahil edeceği mesajını vereceği kulislere yansımış durumda.

14 Kişilik MYK'dan Yakup Akkaya, Sencer Ayata ve Ercan Karakaş, kendi istekleri ile PM dışında kalacaklarını açıklamıştı. Bu isimler dışında Kılıçdaroğlu'nun Seyhan Erdoğdu'yu da anahtar listesine dahil etmeyeceği konuşuluyor.

ANAHTAR LİSTE, ANAHTARIN ANAHTARI LİSTE...


Parti Meclisi yarışı tam bir "listeler savaşı" şeklinde geçecek.

Kılıçdaroğlu'nun delegeye yaklaşık 100 kişilik bir "anahtar liste" gönderip, Parti Meclisi için 60 kişiyi bu listeden seçmelerini istemesi bekleniyor.

Ancak bu 100 kişilik listenin dışında, bir de "anahtarın anahtarı" listenin daha salona gelmesi, Kılıçdaroğlu'nun çok dar kapsamlı ikinci anahtar listesinde ise "kesinlikle PM'de olmasını istediği isimlerin yer alması" beklentiler arasında.

MUHALEFET DE ANAHTAR LİSTE HAZIRLAYACAK


Kurultay'ın ilk gününde genel başkan adaylığı için yeterli imzaya ulaşamayan Mustafa Balbay, Parti Meclisi için kendi listesini çıkarmayacak.

Ancak aday olmaktan son günlerde vazgeçen Muharrem İnce bir anahtar liste ile, Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi listesini delmeye çalışacak.