Malatya Gazi Lisesi’nde Müdür Yardımcısı olan Eğitim Bir Sen üyesi Nevzat Turan, Facebook sayfasında yaptığı bir paylaşımla büyük tepki topladı. Turan, okulundaki öğrencilerin halk oyunu oynarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, öğrencileri zina yapmakla suçladı.

Deniz AYHAN/ANKARA

Turan, 5 Nisan tarihinde yaptığı paylaşımda, “Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli bir halk oyunu, maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16- 17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekilde bir halk oyununun neresi İslam'a uygun. Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor. İslam'daki zina mevzusunu okumalı ey analar, babalar." diye yazdı.

 

Foto: DHA


Okul önüne gelen veliler Turan’ın görevden alınmasını isteyerek şu açıklamayı yaptı:

“Anadolu’da olduğu gibi diğer dünya ülkelerinde, yöresel olarak icra edilen, hatta yarışmalar ve festivaller düzenlenen, sanat ve sporu içi içe buluşturan halk oyunlarının bir eğitimcisi olmasına rağmen bunun zina olduğu ve çirkin bir üslupla insanları provoke eden birisinin çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okulda istemiyoruz. Bu zihniyetteki sözde eğitimcinin, anası, babası, bacısı, hanımı bir düğünde, bir bayramda, seyranda hiç mi halay çekmemiştir? Eğer halay çekmişlerse onlarda mı zina yapmışlardır? Ülkemizin her bölgesinde kadınlı, erkekli oynana geleneksel oyunlarımızı zina olarak gören bu anlayışa sahip yöneticiyi, müdür yardımcısını çocuklarımızın öğretmeni ve yöneticisi olarak bu okulda görmek istemiyoruz”

“HALK OYUNU ADI ALTINDA HALT OYUNU OYNANIYOR”

Turan Facebook hesabında şu ifadelere yer vermişti:

“Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin diz dize göz göze sarmaş dolaş halk oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen baba buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekildeki bir halk oyununun neresi islama uygun? Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor? İslamdaki zina mevzusunu iyi okumalı ey analar babalar…”

Facebook profilinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kullanan Turan, tepkilerin ardından paylaşımı kaldırdı.