Cizre'de bir binada mahsur kalan ve aralarında HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu 30 kişiyle ilgili kriz sürerken, mahsur kalan sivillerin olduğu iddia edilen bu binadan, güvenlik güçlerine roket atıldığı öne sürüldü.

Foto: DHA -Cizre'de yaralıları almaya giden ambulansa ateş açıldı


Saygı ÖZTÜRK / ANKARA
Konuyu yakından izleyen bir askeri yetkili SÖZCÜ'ye şunları söyledi:

"Cizre'de olayların sonuna gelindi. 'Siviller var' denilen yerde, başından beri silahlı çatışmaların içerisinde bulunan teröristlerin olduğunu biliyoruz. Bunlar yakalandıktan sonra Cizre'de de olaylar büyük ölçüde bitecek. Tüm çabaları teröristlerin ele geçirilmemesi için. Bu konuda hepimiz duyarlı davranıyoruz''.

56 BİN LİRA


Devletin vatandaşları hastanelere götürebilmek için hiçbir zaman ayırım yapmadığını öne süren Sağlık Bakanlığı yetkilileri de SÖZCÜ'ye şunları söyledi:

''İhtiyacı olan vatandaşımıza gerektiğinde hava ambulansı gönderiliyorsa, aynı uygulamayı teröristler için de yapıyoruz. Bir ambulansın Ankara'dan Cizre'ye gitmesi 56 bin lira. Ama vatandaşa ne yapılıyorsa teröriste de o yapılır.. Şu anda Cizre'deki olayı HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP'liler saptırıyor. Sağlık görevlilerini, ambulans görevlilerini devletin kendilerine baskı yaptığı yolunda konuşmaları için kışkırtıyorlar''

Öte yandan bugün Cizre'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu olduğu öğrenildi. Uzman çavuşun cenaze töreni yarın Eskişehir'de yapılacak.