ÇANAKKALE'deki Trafik Haftası kutlamalarında, güvenli yolculukta emniyet kemerinin önemi, simülasyon aracıyla anlatıldı.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nce kentte 7-15 Mayıs Karayolları ve Trafik Haftası için bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Polisevi önünde yapılan törende, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Armağan Şen ve Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu konuşma yaptı. Konuşmaların ardından görevlerinde başarılı olan, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Yasin Pala, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Erdal Musaoğlu, Polis memurları Ozan Işın, Kadir Bilge, Ömer Faruk, Recep Çoban, Ufuk Yıldırım, Subutay Gökçebay Şenol, Sezai Beratlı, Mehmet Koza ve Serbay Saban'a başarı belgesi verildi. Trafik konulu resim yarışması birincisi Dursun Kartal ve Şiir yarışması birincisi Faruk Kerem Çabuk da ödüllerini aldı. Program, trafik sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
SİMÜLASYON ARACI İLGİ GÖRDÜ
Tören ardından vatandaşlara emniyet kemerinin önemini daha iyi anlatabilmek için İskele Meydanı'nda simülasyon aracı yardımıyla eğitim verildi. Simülasyonu deneyenler, bir kez daha emniyet kemerinin takılmasının şart olduğunu vurguladı. Saatte 5 kilometre hızla takla atan bir aracın canlandırdığı simülasyonda, sürat çok düşük olmasına rağmen emniyet kemeri takmayan sürücülerin savrulduğu gözlendi.
EMNİYET KEMERİ ÖNEMLİ
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Yasin Pala, "Simülasyon aracında 5 kilometre bir hızla emniyet kemeri takılmayan bir araçta vatandaşlarımızın, sürücü ve yolcularımızın maruz kalabileceği kazaları bir nebze canlandırıyoruz. Aracımız 5 kilometre hızla dönüyor. Kemerinizi takmazsanız başınıza çok ciddi sakatlanma ve yaralanmalar gelebilir" dedi. 
İsteyenler aracı iki gün boyunca deneyebilecek.

DHA