Recep Tayyip Erdoğan "Daha fazla hararet yapmadan, Sayın Bahçeli'nin emekliye ayrılmasını temenni ediyoruz" dedi. Erdoğan, ayrıca, "MHP'li kardeşlerim, böyle bir genel Başkan'dan rahatsız" diye de sözlerine devam etti. Bu cümleler, Recep Tayyip Erdoğan'a ait. Ancak yeni söylenmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu cümleleri bundan tam 3 yıl önce, 9 Nisan 2013'te, Başbakan olduğu dönemdeki bir grup toplantısında söyledi.

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

Erdoğan'ın Devlet Bahçeli'yi çok sert bir şekilde eleştirdiği o zaman tartışma konusu, çözüm süreci için oluşturulmuş Akil Adamlar grubuydu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Akil Adamlar'ı çok sert eleştiriyordu. O dönemde AKP Genel Başkanı ve Başbakan olan Erdoğan da, grup toplantısında, eleştirileri nedeniyle doğrudan Bahçeli'ye yüklendi. Erdoğan aynen şöyle dedi;

"Son süreçte MHP Genel Başkanı kabalığıyla öne geçti. Bugünkü kabalığında bir adım öne geçti. Bu kabalık ülkemizin siyasetinde yakışmıyor. MHP'li kardeşlerim başlarında böyle bir Genel Başkanı olmasından rahatsız. MHP kaba muhalefet, CHP de muavin muhalefet konumuna terfi ettiler.Bu kafayla gittikleri müddetçe her ikisi de müzmin müebbet muhalefet etiketinden kurtulamayacaklar. Sayın Bahçeli son derece gergin son derece mutsuz. Allah korusun bu hararetle kayışın kopması contanın kırılması motorun su kaynatmasına ciddi şekilde üzülürüz. Daha fazla hararet yapmadan emekliliğe ayrılmasını tavsiye ediyorum."

AKİL ADAMLAR "CESUR", BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU "DEĞİL"...

O dönemde 63 kişilik Akil Adamlar grubuyla Dolmahçe Sarayı'nda yaptığı toplantı hakkında da bilgi veren Erdoğan, aynen şöyle demişti;

" 63 ismin bir araya toplanmış olması tek başına bile son derece olumlu umut verici aynı zamanda birleştirici hadisedir. Ne Bahçeli'nin ne de muavini Kılıçdaroğlu'nun onları sorgulayacak kalibresi yoktur. Tam tersine 63 kişide olan yürek ne Bahçeli'de ne de Kılıçdaroğlu'nda mevcut değildir"

"ŞEHİTLER GELSİN, GENÇLER ÖLSÜN DİYE BEDDUA EDEN İKİ GENEL BAŞKAN.."

Yine aynı grup toplantısında Erdoğan'ın dikkat çeken bazı cümleleri de, çözüm sürecine yönelik övgüleri;

"Bahçeli ve Kılıçdaroğlu koltuğunu koruyacak diye akan kana müsaade etmeyiz. Terör bittiğinde bu ülke huzura kavuştuğunda tarih bu iki genel başkanı kara bir leke olarak kaydedecek. Türkiye tek yürek halinde umudunu çoğaltırken iki genel başkan büyük bir talihsizlikle anacak. Biz bu genel başkanların tahriklerine hakaretlere asla prim vermeyeceğiz. Şehitler gelsin gençler ölsün diye beddua ede genel başkanlara inat yaşatmanın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz...."