Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz gecesi Marmaris’te düzenlenmek istenen suikast girişimiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Havacı Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak, savcılık ifadesinde, Başyaver Ali Yazıcı’nın Erdoğan’ın Marmaris Grand Yazıcı otelde kaldığını zaten bildiğini söyledi. Binbaşı Kıvrak’ın ifadesi şöyle:

GRAND YAZICI’YI BEN SÖYLEDİM: Ben 14 Temmuz 2016 tarihinde, uçakla, cumhurbaşkanlığı korumalarıyla birlikte Antalya’ya gittim. Bu görevi bana Başyaver Ali Yazıcı verdi. Cumhurbaşkanı 16 Temmuz tarihinde Antalya’da Expo törenine katılacaktı. 15 Temmuz Cuma günü Cumhurbaşkanı Protokol Koordinatörü Ali Köse’yi öğle saatlerinde aradım. ‘Program netleşti mi?’ diye sordum. Antalya’da toplantıda olduğunu sonra arayacağını söyledi. Başyaver Yazıcı da Ankara’dan Antalya’ya arabayla gelecekti. Saat 15.00 sıralarında aradı. ‘Cumhurbaşkanı hangi otelde kalıyor, iki tane Grand Yazıcı Otel varmış hangisinde kalıyor öğrenir misin’ diye sordu. Beni 0532 244 .....’den aradı. Ben de başyaverimiz olduğu için öğrenip döneyim dedim. Cumhurbaşkanı’nın helikopter pilotu Emniyet Müdürü Çetin Orhan’ı cep telefonundan aradım. ‘Şehir merkezine yakın olan Grand Yazıcı Oteli’nde kalacağız. İsmi Turban olması lazım’ dedi. Ben de internetten Grand Yazıcı Oteli buldum. Şehir merkezine yakın olanın Turban olduğunu gördüm. Başyaver Ali Yazıcı’yı telefonla aradım otelin yerini, ismini söyledim. Saat 15.00 ile 18.00 arasında ben bu bilgiyi başyaver Yazıcı’ya verdim.

GÜNEYDOĞU’DAN HELİKOPTER: 15 Temmuz 2016 günü... Cumhurbaşkanlığı korumadan Emniyet Müdürü Yakup Ekinci ile görüştüm, programı sordum. Kendisi bana Cumhurbaşkanı’nın helikopterle Marmaris’ten Expo’ya Antalya’ya gideceğini, oradan bir ilçeye, oradan da stada geleceğini söyledi. Ben de Ersin Albay’ı aradım, güvenlikle ilgili helikopterlerin Marmaris yakınında cumartesi günü saat 15.00 sıralarında hazır olmasını istedim. Cuma günü saat 20.00’de başyaver Yazıcı’yı cep telefonundan aradım, “Antalya’ya yaklaştınız mı yemek yiyelim” dedim. ‘Ben takılıyorum biraz geç geleceğim, oda numaran kaçtı. Cumartesi saat 10.00’da görüşürüz’ dedi.

Havacı Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak Havacı Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak

Başyaver Ali Yazıcı’yı işaret etti


Havacı Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak ifadesinde, “ Ben FETÖ’cü değilim. Fethullah Gülen’i televizyondan tanırım” dedi. Kıvrak şu bilgileri verdi: “Başyaver Yazıcı’nın FETÖ’cü olup olmadığını değerlendiremiyorum. Ancak son bir haftadır Başyaver Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris ve sonrasıyla ilgili programındaki değişiklikler için bilgileri birkaç kez benim üzerimden öğrenmeye çalıştı. Ayrıca İstanbul’daki gemi indirme programının netleşip netleşmediğini Denizci Yaver Şafak Deliacı vasıtasıyla sorduğunu öğrendim. Hangi niyetle sorduğunu bilmiyorum. Başyaver Ali Yazıcı’nın darbe faaliyeti devam ettiği sırada, İzmir Çiğli Anajet Üssü komutanlığına gitmesini normal karşılamıyorum. Burada şüpheli bir durum var. Bu şüphenin benimle ilgisi yok.”