Çağatay KENARLI - Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, (DHA)  İSTANBUL Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyle yönelik İstanbul ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 2'si Afgan toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri örgütlü olarak insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyle ilgili ihbar aldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri 2'si Afgan toplam 13 şüpheliyi belirleyerek 6 ay boyunca fiziki ve teknik takip ile izledi.

2'Sİ AFGAN 13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle İstanbul ve Çanakkale'de bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 2'si Afgan 13 şüpheliyi gözaltına alındı.

KÜREK ÇEKME VE PLASTİK BOT KULLANMA EĞİTİMİ VERİYORLAR
Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, şebekenin Afganistan uyruklu 2 üyesi yardımıyla Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan Afgan vatandaşlarını kişi başı 3 bin dolar karşılığında İstanbul'dan otobüs ve minibüslerle Çanakkale üzerinden Balıkesir Ayvalık'a, oradan da Yunan adalarına kaçırdıklarını belirledi. Polis ekipleri şüphelilerin Çanakkale Ayvacık ilçesinde kaçaklara kürek çekme ve plastik botu kullanma eğitimi verdiklerini tespit ederek, can yeleği ve plastik botlarla denize bırakıldığını tespit etti.

2'Sİ AFGAN 13 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Gözaltına alınan 13 şüpheli sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

 

DHA