KAYSERİ, (DHA)- İNGİLTERE`nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik`i ziyaret ederek, bir süre görüştü.
Vali Düzgün ziyarette, Büyükelçi Moore ve beraberindeki Ticari Ateşe Helen Flewker’i Kayseri’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Düzgün, Türkiye ile İngiltere arasında ekonomik, siyasi, ticari ve turizm alanında çok güzel işbirliği örnekleri olduğunu belirterek, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin Kayseri ekseninde pozitif yönde ilerlemesini canı gönülden arzu ettiklerini ifade etti.
Vali Orhan Düzgün, Kayseri’nin çok köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ve bu geçmişte de 5 bin yıl öncesine ait ticari izlerin yer aldığını hatırlatarak, Kültepe kazı çalışmalarında bugüne kadar yaklaşık 23 bin tabletin çıkarıldığını söyledi.
Büyükelçi Richard Moore ise, 1990 yılında Kayseri’ye geldiğini ve o günden bu güne kentin ciddi anlamda geliştiğine dikkat çekti. Büyükelçi Moore, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında tarihi bir dostluk mevcut olduğuna vurgu yaparak, “Aramızdaki işbirliği çok farklı alanlarda değişmekte güvenlik işbirliğinden tutun da bugün dünyanın karşı karşıya olduğu terörle mücadele konusundaki ortak çalışmalarımızın yanı sıra, ticaret alanında da ciddi ilişkilerimiz var” dedi.
Vali Düzgün, Valilik Şeref Defteri’ni de imzalayan Büyükelçi Moore’ye ziyareti anısına Kültepe kazılarında çıkarılan tabletin kopyasını hediye etti.
İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik`i de ziyaret etti. Ziyaretinde Kayseri`nin Türkiye`nin en iyi örneği olarak inanılmaz gelişme gösteren bir kent olduğunu belirten konuk Büyükelçi, kente daha önce geldiğini hatırlattı. Büyükelçi Moore, "Türkiye`nin en iyi örneği olarak inanılmaz gelişmiş bir kent oldu. Özellikle tarihi binaları iyi koruyorsunuz ve bundan çok etkilendim. Çok dinamik bir şehir. Ankara`da sık sık görüştüğüm TOBB Başkanımız Kayseri için `Dünyanın en iyi girişimcileri Kayseri`de` diyor" diye konuştu.
Türkiye ile İngiltere arasında güçlü ticari ilişkiler olduğunu dile getiren Büyükelçi Moore, "Yakın tarihte Kayseri`ye fahri konsolos atamak istiyoruz. Burada fahri konsolosumuzun bulunması Kayseri ile İngiltere arasındaki ilişkilere katkı verecek" dedi.
DHA