Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın önlisans için yapılan sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti, şimdi adaylar bir an önce sonuçların açıklanmasını bekliyor. Bu konuda ÖSYM'den herhangi bir açıklama yapılmasa da, sonuçların 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. Üniversitede 2 yıllık bölümlerinden mezun olanlar 16 Ekim 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans sınavına girdi. Kasımın ikinci haftasına kadar açıklanması beklenen KPSS ön lisans sınavının sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve aday işlemleri şifresi aracılığıyla öğrenilecek.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI


2016 yılının sonu gelirken ÖSYM önümüzdeki yılın yani 2017’nin sınav takvimini yayımladı. ÖSYM’nin Sınav takviminde kurumun sorumluluğundaki KPSS, LYS, DGS, ALES givi sınavların yapılacağı tarihler, sınav başvuru tarihleri ve sonuçların açıklanma tarihleri yer alıyor.

ÖSYM, sınav takvimi ile birlikte sınav tarihlerinin değişebileceği doğrultusunda da adayları uyarıyor. Darbe girişimi sonrası o dönemdeki bazı sınavlar ertelenmiş, sınavların başvuru veya sonuç açıklama tarihleri ötelenmişti. Nitekim ÖSYM’de güncel gelişmelere bağlı olarak sınav takviminde güncellemeler olabileceğini ve adayların girecekleri sınavın yapılma, başvuru ve sonuç açıklama tarihlerini yakından takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.

“Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.”

ÖSYM 2017 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ