SON Valiller Kararnamesi ile Isparta Valiliği'ne atanan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Valilik önünde düzenlenen törenle uğurlandı. AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Vali Günaydın'ı İl Genel Mecilisi seçimlerinde siyaset yapmakla ve bir kurum müdürünü 4 saat kapısında bekletmekle suçlayarak, "Bundan sonra bu sıkıntılar yaşanmayacak. Yaşanırsa da hangi vali gelirse gelsin karşısında beni bulacak" demişti.
Kastamonu'da 2014 yılı Mayıs ayından bu yana görev yapan Vali Şehmus Günaydın için Valilik önünde tören düzenlendi. Vali Günaydın, "Kastamonu Valiliği görevim süresince yanımda olan, destek veren herkese şükran borçluyum, teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin" dedi. Vali Günaydın, kendisini uğurlamaya gelenlerle tokalaşarak kentten ayrıldı.
Törene, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve valilik personeli katıldı. Törene Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş ile Vali Günaydın'ın bir süre önce tartışma yaşadığı Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir katılmadı. Demir, geçen 20 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısında Vali Günaydın'ı İl Genel Meclisi seçimlerinde siyaset yapmakla ve bir kurum müdürünü kapısında 4 saat bekletmekle suçlamıştı. Demir, "Umut ediyorum bundan sonra ve uzun süre bu sıkıntılar yaşanmayacak. Yaşanırsa da hangi Vali gelirse gelsin karşısında beni bulacak. Vekiller burada ömür boyu kalacak. Ama vali beyin burada süresi dolduğu zaman 3- 5 sene sonra burayı terk edip gidecek" demişti. Günaydın Günaydın da Demir'in kendisine yönelik suçlamaları ispatlaması halinde Valilik ve devlet memurluğundan istifa edeceğini açıklamıştı.

DHA