CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Mehmet Gökdağ, Erdin Bircan ile PM üyesi Alper Keten bölgede incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi. Heyet yarın da Hakkari'ye gidecek.

FOTO: DHA


CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak ve beraberindekiler İlk olarak Van Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ardından da CHP İl Başkanlığı'na geçti. Çetin Osman Budak, burada basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Budak, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldiklerini yarın da Hakkari'yi ziyaret edeceklerini söyledi.

FOTO: DHA


Yalova Milletvekili Muharrem İnce de, Kürtlerin PKK ile AK Parti arasındaki sıkışmışlıktan çıkması gerektiğini söyledi. İnce şöyle konuştu:

FOTO: DHA


"CHP çaldırdı diyor seçmen kütüklerini, Başbakan görünümlü birisi. Yüksek Seçim Kurulu bilgileri İzmir İl Başkanlığına verdi. CHP'de bu bilgileri çaldırdı diyor. Çalmadan sorumlu biz değiliz. Çalmadan sorumlular sizsiniz. Kimlik bilgilerine, Özgecan'a, Sınav sorularına, Hukuksuzluğa, adaletsizliğe sahip olmamışsın, utanmadan sıkılmadan 'kimlik bilgilerini CHP çaldırdı' diyorsun. Utanmazlığın rezilliğin lüzumu yok. Devleti de yönetemediniz. 45 çocuğa tecavüz edildi. Utanmadan bir lafın peşine takıldınız. Bu lafın patenti bize ait değil sizin sözünüz. Tüm amacınızı biliyoruz. Amaç yolsuzlukları kapattmak. Bunların tek bildiği şey vardır para para para."

FOTO: DHA


İNCE AYAKKABI BOYADI

Parti il binasından çıkan CHP heyeti yolda vatandaşlarla sohbet etti. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parti binası önünde güvenliklerini sağlayan polislerle tokalaşarak durumlarını sordu. Daha sonra yine parti binası önünde kaldırımda boyacılık yapan Metin Hatipçi'nin boya sandığına oturarak, boyacının ayakkabılarını boyadı. CHP heyeti daha sonra Van'daki STK temsilcileriyle Van Ticaret Odası'nda bir araya geldi. Burada konuşan Muharrem İnce, her şeye rağmen darbe taraftarı olmadıklarını belirterek, "AK Partili'leri günahım kadar sevmem. Ama darbe mi AK partililer mi derseniz, Tabiİ ki AK partili'ler derim" dedi.  DHA

FOTO: DHA