RİZE’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Protokol ve vatandaşların el ele tutuşarak tulum ve kemençe eşliğinde horon oynadığı kurtuluş gününde güzel görüntler yaşandı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı AK Partili Reşat Kasap, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajlarının okunması sonrasında konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, 98 yıl önce Rus işgalinden kurtulan Rizelilerin, İstiklal harbinde batı cephesinde de başarılı mücadeleler verdiğini dile getirdi. 
Halk oyunu ekiplerinin gösterisiyle devam eden kutlamalarda Vali Ersin Yazıcı ile protokol üyeleri ve vatandaşlar el ele tutuştu, tulum ve kemençe eşliğinde uzun süre horon oynadı.
Tören alanına atıyla birlikte gelen 75 yaşındaki Cevat Topaloğlu da ilgi odağı oldu. Vatandaşların resim çektirdiği atıyla alanda koşturan Topaloğlu, “Bu memleket bu atlarla kurtarıldı” dedi.

DHA